Uimahallin naistenvuoroa toivottu jo kymmenen vuotta – Taustalla suunnitelma, josta Torssonenkin oli päättämässä

Liikuntapalveluiden palveluesimies kertoo, että vuoroa ovat toivoneet myös kantasuomalaiset kuntalaiset.

Perussuomalaisten kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen otti blogissaan kantaa Vaajakosken Wellamon uimahallin naistenvuorokokeiluun, joka on hänen mukaansa paljastumassa "mamuvuoroksi".

Torssonen perustaa näkemyksensä muun muassa sille, mitä lukee naistenvuoron esitteessä. Sen mukaan "Uima-asuksi käy tavallisen uimapuvun lisäksi burkini tai märkäpuku".

­– Aika yllättävä veto uimahallilta, jossa uimashortsitkin ovat olleet kielletyt, Torssonen kirjoittaa.

Jyväskylän liikuntapalveluiden palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko kertoo, että burkinit ovat vuorolla sallittuja, koska ne ovat tehty hygieenisestä uima-asulle tarkoitetusta kankaasta. Pitkät uimahousutkin ovat uimahalleissa sallittuja, jos ne ovat tehty tästä kankaasta. Uimashortsit sen sijaan eivät yleensä ole uima-asukangasta, ja ovat hygieniasyistä kielletty.

Torssonen oli mukana päättämässä

Pelo-Arkko kertoo, että naistenvuoroa ovat kysyneet niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttajataustaiset kuntalaiset. Naistenvuorokokeilun lähtökohtana on juuri tämä toiveiden ryöppy.

– Vuoro ei ole tarkoitettu pelkästään maahanmuuttajataustaisille naisille, vaan ihan kaikille kuntalaisille naisille, Pelo-Arkko tähdentää.

Naistenvuoroa koskevia toiveita on tullut liikuntapalveluille noin kymmenen vuotta. Asia sai tuulta alleen, kun kaupungin hyvinvointisuunnitelmaa valmistettiin viime keväänä. Pelo-Arkon mukaan hyvinvointityöryhmä halusi nostaa naistenvuoroon hyvinvointisuunnitelmaan.

Hyvinvointisuunnitelma vuosille 2017–2020 hyväksyttiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 11. joulukuuta. Myös Teemu Torssonen oli kokouksessa paikalla.

Miestenvuorokin kokeiluun?

Torssonen vihjaa blogissaan myös, että naistenvuoro aiheuttaa lisäkustannuksia, koska miesuimavalvoja joudutaan vaihtamaan työvuoronsa niin, etteivät he ole töissä naistenvuoron aikana. Pelo-Arkon mukaan tämä ei ole ongelma, sillä työvuorot voidaan suunnitella niin, että kyseisinä päivinä töissä on naisuimavalvoja.

Lisäksi Torssonen kirjoittaa blogissaan ohimennen sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

– Totean vain että kyllä pienemmistäkin epäkohdista jaksetaan numero tehdä jos sukupuolet ovat asetelmassa toisin päin, Torssonen kirjoittaa.

Pelo-Arkon mukaan myös miestenvuoroa on suunniteltu. Sitä ei ole vielä tehty, sillä moista ei ole toivottu läheskään yhtä paljon. Jos naistenvuorosta tulee positiivisia kokemuksia, vastaavaa voidaan testata myös miehille.

Naistenvuorokokeilu Wellamossa kestää tämän kevään. Vuoro järjestetään viisi kertaa, kerran kuukaudessa, ja se kestää kerrallaan 2,5 tuntia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .