Uimakoulujen paikat viedään käsistä

Uimakoulujen paikat viedään käsistä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koulutussuunnittelijan Anne Hiltusen mukaan uimakoulut ovat suosittuja kesällä niin isoilla kuin pienilläkin paikkakunnilla.

– Olen itse ollut Iisalmella mukana toiminnassa, ja pienilläkin paikkakunnilla uimakoulut täyttyvät nopeasti. Lisäksi kesälomalla olevat ihmiset saattavat olla yhteydessä pienten paikkakuntien uimahalleihin ja laittaa lapset niissä uimakouluihin, Hiltunen sanoo.

Suositusten mukaan lapsen olisi hyvä oppia uimaan ennen koulun aloittamista, vaikka nykyisen opetussuunnitelman mukaan myös koulun tulee huolehtia lasten uimataidosta. Hiltusen mukaan motoriset taidot oppii parhaiten 5–6-vuotiaana. Nuoremmillekin järjestetään uimakouluja, sillä vanhemmat ovat asiassa aktiivisia.

– Ennen vanhaan vanhempi on saattanut heittää lapsen laiturilta, ja siinä sitten on opeteltu uimaan. Nykyään mennään vähän lempeämmin, ja lyhyillä kursseilla uimataito tarttuu lapsellekin, Hiltunen sanoo.

Varsinkin alkeisuimakoulut ovat suosittuja

Helsingin Urheiluhalleilla on uimakouluja kesällä tarjolla vähemmän kuin talvella, kertoo liikuntapäällikkö Eija Holmala. Tämän kesän alkeisuimakoulut leikki-ikäisille ovat täynnä, mutta jatkouimakouluista löytyy paikkoja. Holmalan mukaan osa syksynkin uimakouluista on jo täynnä.

– Paikat menevät hyvin käsistä, emmekä pysty aina tarjoamaan niitä niin paljon kuin pitäisi. Uimahallien vesitila on rajallinen.

Holmalan mukaan tilannetta helpottaa se, että liikuntavirasto järjestää kesällä uimakouluja maauimaloissa. Urheiluhallit järjestää uimakouluja vuodessa yhteensä noin sata.

Myös Kuopion uimaseuran junioripäällikkö Tua Turunen kertoo, että kesän uimakoulut täyttyvät nopeasti. Uimakoulut ovat täynnä yleensä viikko ilmoittautumisajan jälkeen.

– Varsinkin alkeisuimakoulut ovat suosittuja, Turunen sanoo.

Seura järjestää kesällä lapsille kymmenen alkeisuimakoulua ja viisi jatkouimakoulua.

Uusimmat

Kotimaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

Saarijärven Säästökeskuksen yläkertaan suunnitellaan vuokrattavia majoitustiloja

Verkkoyhtiö tarvitsee lisää rahaa lyhentääkseen omistajakuntiensa takaamia lainoja

Jyväskylän kirkkovaltuuston nuorin haluaa pelastaa Huhtasuon kirkon

Kuusikymppinen mies kävi jälleen käsiksi alaikäiseen Jyväskylässä – taustalla useita tuomioita vastaavista rikoksista

Mansikkien ja mustikkien esi-isät saapuivat Suomeen Keski-Volgan aroilta ja Euroopan mantereelta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.