Uimahallin asiakkaat yllättyivät: Altaassa vihreää vettä

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari avasi tänään ovensa pitkän tauon jälkeen. Innokkaita uimareita odotti kylpyläosastolla kuitenkin melkoinen yllätys: kylpyläosaston vesi oli vihreää kuin meressä. Sen sijaan esimerkiksi 50 metrin altaan vesi kimalteli kristallin kirkkaana.

Värivirhe johtui siitä, että otsonointilaitteisto ei ollut vielä käytössä kylpylän puolella. Vesi oli laitosmies Aki Lehtosen mukaan kuitenkin asetukset täyttävää ja puhdasta. Siksipä kylpyläosastolla pulikoitiin keskiviikkona entiseen tapaan. Eräs altaassa polskinut oli Aki Wacklin sekä hänen 6-vuotias tyttärensä Emma.

– Ihan hyvä tunnelma täällä on, vähän kuin uisi Suomenlahdessa, Wacklin naurahti.

Liikuntapalvelupäällikkö Esa Naukkarisen mukaan otsonointi saadaan kuntoon todennäköisesti viikon sisällä.

Ensimmäisiä uimareita odotti jo uimhallin portilla toinen yllätys, kun 200 ensimmäistä pääsi uimaan ilmaiseksi. Liput tarjosi uimahallin peruskorjauksen pääurakoitsija YIT.

AaltoAlvari avattiin yleisölle tänään keskiviikkona puolitoista vuotta kestäneen peruskorjauksen jälkeen.

Noin 13 miljoonaa euroa maksavassa peruskorjauksessa uusittiin vuonna 1975 valmistunut alue: 50 metrin allasosasto, naisten pesu- ja pukuhuonetilat, kuntosali sekä sisääntuloaula.

Lisäksi AaltoAlvarin ilmanvaihtoa ja vedenkäsittelytekniikkaa uusittiin. Miesten puolella peruskorjaus rajoittuu kaapistojen uusimiseen. Miesten sauna- ja pukuhuonetilat sekä 25-metrin allas saneerattiin vuonna 2000.

Keskisuomalainen selvitti lisää veden värjääntymiseen johtaneita syitä ja kuinka veden värjääntyminen todella on mahdollista. Lue asiasta lisää torstain painetusta lehdestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .