Ukkola kehottaa kantelemaan Vanhasesta

Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola kehottaa kansalaisia kantelemaan pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) valehtelusta. Hän on myös varma, että Susan Ruusunen häviää Vanhaselle hovioikeudessa.

Ukkola kirjoittaa räväkästi nettipäiväkirjassaan, että on aivan sama, ketä pääministeri tai ministeri lemmiskelee, syökö uuniperunoita, lähettääkö tekstiviestejä. Sen sijaan olankohautuksella ei hänen mielestään voi ohittaa sitä, että pääministeri valehtelee.

- Pääministeri kertoi aikoinaan tavanneensa Susanin Ikeassa. Tosiasiassa pariskunta "kohtasi" netissä, josta kansakuntamme tärkein poliittinen toimija etsi naisseuraa, hän perustelee.

Ukkolankin mielestä voisi tietenkin sanoa, että kaikkihan joskus hätäpäissään kertovat valkoisen valheen. Asia sinänsä ei olisikaan mistään kotoisin, ellei kyseessä olisi pääministeri.

- Kyllä tässä jo voi hädissään kysellä, mistä muusta pääministeri laskee luikuria? Ja kenelle?

Ukkola kehottaakin "kansalaista" tekemään kantelu eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, jotta se voisi tutkia, täyttääkö pääministeri perustuslain vaatimuksen, jonka mukaan ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Ukkola kirjoittaa haluavansa, että tapaus Vanhanen tutkittaisiin perusteellisesti myös perustuslain kannalta. Oikeusprosessin Vanhanen on hänen mielestään jo voittanut.

- Hänen apunaan on lakimiesten armeija sekä Suomen poliittisen järjestelmän ja oikeuslaitoksen vankkumaton tuki ja turva. Kaveria ei jätetä vähäpätöisen yksinhuoltajan typeryyksien takia, hän paukauttaa.

Ukkolan mielestä Susan Ruususella ei ole hovioikeudessa mitään mahdollisuuksia. Hän ennustaa, että ammattituomarit eivät voi tulla muuhun tulokseen kuin Susanin ristiinnaulitsemiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vanhasen seuralainen on Sirkka Mertala