Ukkosmyrskyt tehneet vahinkoja ympäri maata

Suomen yli kulkeneet ukkosrintamat ovat aiheuttaneet vahinkoja monilla paikkakunnilla. Porissa Liinaharjan vahainkodissa sadevesi tuli läpi katosta ja aiheutti mittavan vesivahingon. Myös kadut ovat tulvineet ja olleet monesta kohtaa poikki illansuussa Porissa. Pelastuslaitos on saanut Vähärauman alueelle ja Länsi-Poriin kymmeniä hälytyksiä kaatuneiden puiden ja tulvivien kellarien vuoksi.

Keski-Suomessa Uuraisilla ukkonen on kaatanut satoja puita. Kaatuneet puut ovat estäneet liikennöinnin Pitkäniemessä sijaitseville kesämökeille. Pelastuslaitos on järjestänyt mökkiläisille kuljetuksen vesiteitse.

Seitsemän ihmistä joutui veden varaan, kun kova tuli kaatoi purjeveneen Raippaluodon Revöfjärdenillä Mustasaaressa. Heidät saatiin kuitenkin pelastettua nopeasti.

Ukkonen on sytyttänyt myös useita palonalkuja ja maastopaloja Lounais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Lyhyet sähkökatkot häiritsivät tuhansia kotitalouksia.

Myös junat ovat myöhästelleet pääradalla, koska ukkonen vioitti liikenteenohjausjärjestelmää Tampereen ja Seinäjoen välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

Uutisanalyysi: Aktiivimallin leikkuri poistuu, mutta moni muu vaalilupaus jäi – Opintorahan satanen kuihtui, poliisien ja pakolaisten määrät kaukana luvatusta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.