Ukkosmyrskyt tehneet vahinkoja ympäri maata

Suomen yli kulkeneet ukkosrintamat ovat aiheuttaneet vahinkoja monilla paikkakunnilla. Porissa Liinaharjan vahainkodissa sadevesi tuli läpi katosta ja aiheutti mittavan vesivahingon. Myös kadut ovat tulvineet ja olleet monesta kohtaa poikki illansuussa Porissa. Pelastuslaitos on saanut Vähärauman alueelle ja Länsi-Poriin kymmeniä hälytyksiä kaatuneiden puiden ja tulvivien kellarien vuoksi.

Keski-Suomessa Uuraisilla ukkonen on kaatanut satoja puita. Kaatuneet puut ovat estäneet liikennöinnin Pitkäniemessä sijaitseville kesämökeille. Pelastuslaitos on järjestänyt mökkiläisille kuljetuksen vesiteitse.

Seitsemän ihmistä joutui veden varaan, kun kova tuli kaatoi purjeveneen Raippaluodon Revöfjärdenillä Mustasaaressa. Heidät saatiin kuitenkin pelastettua nopeasti.

Ukkonen on sytyttänyt myös useita palonalkuja ja maastopaloja Lounais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Lyhyet sähkökatkot häiritsivät tuhansia kotitalouksia.

Myös junat ovat myöhästelleet pääradalla, koska ukkonen vioitti liikenteenohjausjärjestelmää Tampereen ja Seinäjoen välillä.