Ukkosvaroitus laajeni Keski-Suomeen

Ilmatieteen laitos varoitti sunnuntai-iltana kovista ukkospuuskista ja ukkostuhoista Keski-Suomessa sekä Uudellamaalla, Itä-Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä. Maanantain vastaisena yönä ukkosrintaman odotettiin liikkuvan Suomen yli etelästä pohjoiseen.

Ulkona liikkuessa on syytä tarkkailla tilannetta ja siirtyä tarvittaessa sisätiloihin, Ilmatieteen laitos neuvoi.

Viranomaistiedote on erittäin harvinainen. Se on normaaleja Ilmatieteen laitoksen antamia ennusteita voimakkaampi ja se lähetetään, kun tilanteen ennustetaan mahdollisesti uhkaavan ihmishenkiä.

Myrskyn voimakkuudesta kertoo jotain se, että lentokoneet eivät sunnuntai-iltana voineet laskeutua Helsinki-Vantaan lentokentälle, lentoasemalta kerrottiin. Kaksi kentälle myrskyn aikaan saapumassa ollutta konetta joutui laskeutumaan Tampereelle ja kaksi Tallinnaan.

Myrsky on aiheuttanut myös useita myöhästymisiä sekä lähteville että saapuville lennoille.

Myrsky raivosi lentoaseman yläpuolella voimakkaimmin puoli kymmenen ja kymmenen välillä.

Helsingissä muutamia ihmisiä pelastettiin merihädästä. Tuuli puhalsi merellä puuskittain jopa 20 metrin sekuntinopeudella. Henkilövahingoilta kuitenkin ilmeisesti vältyttiin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan rajuinta salamointi oli Porvoon ja Tammisaaren välisellä alueella.

Iltakymmenen aikoihin myrsky alkoi siirtyä pohjoiseen päin. Ilmatieteen laitoksen mukaan sunnuntaina koko Suomen alueella välähti yli 18 000 salamaa.

Ilmatieteen laitos varoitti aiemmin sunnuntaipäivällä voimakkaista ukkosista Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.