Ukraina vaatii influenssalääkkeitä "pandemiahintaan"

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että suurin osa Ukrainan influenssatapauksista on sikainfluenssaa. Tauti on levinnyt Ukrainassa erityisen nopeasti.

Pääministeri Julia Tymoshenko kertoi, että hallitus pyrkii nopeuttamaan influenssalääkkeiden ja suojamaskien jakamista. Hänen mielestään Ukrainan pitää saada lääkkeitä "erityiseen pandemiahintaan".

Influenssaoireita on todettu jo noin puolella miljoonalla ihmisellä eri puolilla maata. Sairaaloissa hoidetaan yli 20 000:ta potilasta, jotka kärsivät hengitysvaikeuksista.

Influenssaan on kuollut muutamassa viikossa 86 ukrainalaista, mutta kaikilla menehtyneillä ei ole välttämättä ollut H1N1-virusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.