Ulkoilijat närkästyivät viikonloppuna: "Luisteluradan maksu nousi 60 euroon"

Jyväsjärven jää täyttyi lauantaina ja sunnuntaina luistelijoista – ja sataman pysäköinti herätti runsaasti närää jyväskyläläisissä. Satamassa jaettiin pysäköintivirhemaksuja ja kaupunkilaisissa kritiikkiä herättivät ennen kaikkea huonosti merkityt parkkipaikat.

Useat ihmiset ottivat viikonlopun aikana asiasta yhteyttä Keskisuomalaisen toimitukseen. Yhteydenottoja tuli autoilijoilta, mutta myös jalkaisin liikkuneilta. Ulkoilijat toivoivat pysäköinninvalvonnalta kohtuullisuutta.

– Jyväsjärven luisteluradan maksu nousi 60 euroon! Liikuntakaupunki Jyväskylä kunnostautui jälleen. Kymmenet liikkujat saivat pysäköintivirhemaksun, kun olivat pysäköineet sinänsä hyvin epämääräisesti merkittyjen paikkojen ulkopuolelle. Autoja oli toki paljon mutta mikään auto ei ollut pysäköity siten, että se olisi estänyt jonkun liikkumista, ei edes palokunnan, jos sellaista olisi tarvittu, jäällä liikkunut mies kertoi.

Toinen paikalla ollut mies huomasi monen saaneen sakot ja neuvoi uusia tulijoita, ettei alueella kannata pysäköidä.

– Olin koiran kanssa lenkillä ja kun huomasin, että paikalla on jaettu sakkoja, neuvoin muita.

Mies kertoi, että niin sanotulla helikopterialueella on kiekkopaikkoja, mutta iso osa alueesta on tyhjää.

– Alueelle ei saa pysäköidä, vaikkei selkeitä kieltomerkkejä ole. Ihmiset ovat ymmällään asiasta ja paikalla oli paljon tuohtuneita ihmisiä.

Hän keskusteli asiasta myös pysäköinninvalvojien kanssa. He vetosivat miehen mukaan paloturvallisuuteen ja kertoivat, että etäämmällä on maksullisia parkkipaikkoja. Miehen mielestä esimerkiksi lapsiperheiden voi olla vaikea kävellä luistinradalle kauempaa.

Alueelle oli viikonloppuna pysäköity autoja, mutta ranta ei ollut tukossa.

– Paloautolla olisi päässyt paikalle pysäköidyistä autoista huolimatta. Luistinrata ja jääkenttä ovat kaupungilta loistavia kädenojennuksia kaupunkilaisille, mutta nyt ihmisiä sakotettiin kohtuuttomasti ja väärässä paikassa.

Myös kolmas mies kertoi olleensa puheissa pysäköinninvalvojien kanssa ja kyseenalaistaneensa näiden toiminnan.

– Ymmärrän, että he tekivät vain työtään, mutta nyt kohde on kyllä väärä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.