Ulkomaalaiset hakijat eivät hylänneet JAMKia

Ulkomaalaisten hakijoiden määrä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin pieneni reilulla neljäsosalla viime vuoteen verrattuna. Haku päättyi keskiviikkona.

Ensisijaisia hakemuksia tuli JAMKiin noin 543, joista ulkomaalaisten hakemuksia oli 383. Pääosin ulkomaalaiset hakijat tulevat EU:n ulkopuolelta: Nepalista, Nigeriasta ja Ghanasta.

Viime vuonna hakijoita oli 701, josta ulkomaalaisia oli 518.

Hakijamäärien pelättiin laskevan, koska lukuvuosimaksut Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolisille opiskelijoille tulivat käyttöön syksyllä. Maksut on JAMKissa 8000 euroa lukuvuodelta ja ylemmissä amk-tutkinnoissa 9000 euroa lukuvuodelta.

– Pudotus ei ollut niin suuri kuin oletimme. Kaikkien ohjelmien hakijamäärät odotetusti laskivat hieman. Suomalaisten hakijoiden määrässä ei tapahtunut merkittävää muutosta, opiskelijapalveluiden päällikkö Kristiina Korhonen totesi JAMKin tiedotteessa.

Haussa olivat englanninkieliset AMK-tutkinnot: sairaanhoitaja, logistiikkainsinööri ja tradenomi. Eniten hakijoita keräsi päivätoteutuksena järjestettävä International Business-koulutus. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 260 ja aloituspaikkoja 60.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .