Ulkomaalaisten yritysostojen seuranta voi tiukentua

Ulkomaalaisten yritysostot Suomesta voivat joutua tiukempaan syyniin. Valtioneuvosto esittää eduskunnalle, että ostoja voitaisiin seurata ja kieltää nykyistä helpommin.

Ulkomaalaisten tekemä yritysosto vaatii jo nyt viranomaisten vahvistuksen, kun on kyse sotilaskäyttöön soveltuvista tuotteista.

Vastedes viranomaiset voisivat pyytää selvitystä kaupasta myös tietyissä muissa tilanteissa, joissa oston kohteena on yhteiskunnan kannalta kriittinen yritys.

Puolustustarvikkeisiin liittyvissä ostoissa selvittelyyn joutuisivat kaikki ulkomaiset ostajat. Muissa yrityksissä laki koskisi vain EU ja Efta-alueen ulkopuolelta tulevia. Kauppa voitaisiin vaatia selvittelyn kohteeksi silloin, kun vähintään 10 prosentin siivu yrityksestä on siirtymässä ulkomaalaisomistukseen.

Nyt viranomaiset voivat pyytää selvityksiä yleensä vain hyvin suuriin yrityksiin liittyvistä kaupoista, joissa ostaja on OECD:n ulkopuolelta.

Hallitus perustelee uuden lain tarvetta sillä, että yhteiskunnan toiminnot ovat teknistyneet ja verkottuneet. Pelkkä koko ei nykypäivänä määrittele yhtiön merkitystä turvallisuudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rekka suistui yöllä Nelostieltä Viitasaarella ja pyyhkäisi mukaansa kylätalon kulmaa – nosto-operaatio hidastaa liikennettä useita tunteja

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Mies kuoli huoneistopalossa Kaarinassa

Yön uutiskooste: Tänään juhlitaan 102-vuotiasta Suomea, Linnan juhlien teemana tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, useita mielenosoituksia luvassa

Huhumylly SDP:ssä kiihtyy pääministerivaalin alla: ”Ilman muuta tiukka tilanne tuo jännitteitä puolueen sisälle”

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

Keski-Suomeen yksi uusi eversti ja reservin majuri – katso tästä kaikki ylennyksen saaneet

HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta

Linnassa juhlistetaan luotettavan tiedon välittämistä – Niinistön mukaan nykyaika on omiaan luomaan tilaa puolitotuuksille ja valheille

Liput nousevat salkoon 102-vuotiaalle Suomelle – valtakunnallinen paraati marssii Tampereella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.