Ulkoministeriö: Hollannin ulkoministeri pahoitteli vuotoa Soinille

Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps.) keskusteli asiasta Koendersin kanssa puhelimitse eilen.

Hollannin ulkoministeri Bert Koenders on pahoitellut sitä, että Hollannista on vuodettu julkisuuteen salaisia tietoja Suomen osuudesta malesialaiskoneen alas ampumista koskevassa rikostutkinnassa.

Asiasta kertoi Suomen ulkoministeriö Twitterissä lauantaina. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) keskusteli asiasta Koendersin kanssa puhelimitse perjantaina. Soini ei kommentoinut asiaa enempää lauantaina.

Myös ryhmänjohtaja Gerrit Thiry Hollannin syyttäjänvirastosta lähetti lauantaina ulkoministeriölle viestin, jossa hän korosti luottamustaan ja kunnioitustaan Suomen viranomaisia kohtaan. Thiryn mukaan hän ei ole arvostellut Suomen hallitusta tietojen pimittämisestä. Thiry sanoi aiemmin HS:lle, että Suomi ei ole antanut Hollannille lupaa jakaa Suomessa tehdyn ohjuskokeen tuloksia kansainväliselle rikostutkintaryhmälle. Tämä johtuu siitä, että Suomi ei ole vielä päättänyt, miten se vastaa Hollannin uusimpiin materiaalipyyntöihin. 

Hollantilainen De Telegraaf -lehti uutisoi tiistaina, että Suomessa on tehty venäläisen Buk-ohjuksen räjäytystesti osana rikostutkintaa. Kansainvälinen tutkintaryhmä kertoi väliraportissaan todisteiden osoittavan, että kone tuhottiin Buk-ohjuksella.