Ulkoministeriö kehottaa Italiaan matkustavia noudattamaan erityistä varovaisuutta

Suomen ulkoministeriö on päivittänyt Italiaa koskevan matkustustiedotteensa. Ulkoministeriö kehottaa matkailijoita noudattamaan erityistä varovaisuutta, kun aiemmin kehotuksena oli noudattaa tavanomaista varovaisuutta.

Italiassa on tänään vahvistettu neljäs koronaviruksen aiheuttama kuolema. Virukseen kuoli 84-vuotias mies Lombardian alueen pohjoisosassa.

Pohjois-Italiassa Veneton, Lombardian ja Piemonten alueilla on todettu useita koronavirustapauksia. Ulkoministeriön mukaan viranomaisohjeiden seuraaminen on tärkeää.

Suomen suurlähetystössä Roomassa on viikonloppuna seurattu tarkkaan Italian paikallisviranomaisten kertomia tietoja.

Suurlähetystöllä ei tällä hetkellä ole tietoa, paljonko suomalaisia asukkaita tai matkailijoita on karanteenialueella Pohjois-Italiassa.

–  Me selvitämme sitä parhaillaan, konsuli Päivi Harju-Heikkilä kertoo STT:lle.

Harju-Heikkilä kertoo, että suurlähetystö on asiassa suomalaisten tekemien matkustusilmoitusten varassa. Lähetystö ei pidä listaa Italiassa asuvista suomalaisista.

Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrottiin aamulla STT:lle, että Italiaan oli tehty 830 matkustusilmoitusta.

Harju-Heikkilän mukaan suurlähetystölle on tänään tullut säännöllisesti koronavirukseen liittyviä yhteydenottoja suomalaisilta.

–  He ovat tällä hetkellä Italiassa lomailevia suomalaisia, jotka tiedustelevat tästä tilanteesta.

Suurlähetystö neuvoo seuraamaan Italian paikallisviranomaisten antamia ohjeita. Lisäksi lähetystö tiedottaa tilanteesta verkkosivuillaan ja Facebookissa.

Finnairin lennot Italiaan lennetään toistaiseksi normaalisti, kerrotaan yhtiön viestinnästä. Tilannetta kuitenkin seurataan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.