Ulkopuolinen selvittäjä perkaa Jämsän säästömahdollisuudet

Jämsän kaupungin säästömahdollisuuksista aloitetaan selvitys. Kaupungin toimintoja ja organisaatiorakennetta selvitetään ulkopuolisen asiantuntijan avulla. Selvityksen tekee Kuntalainen.com Oy, ja sen on määrä valmistua lokakuun lopussa.

Asiantuntijan tekemän selvityksen hintalappu on 30 000 euroa.

Selvityksellä haetaan konkreettisia ehdotuksia kaupungin talouden tasapainottamiseen. Ehdotuksia tullaan käyttämään apuna vuoden 2019 talousarviota ja toteuttamissuunnitelmaa tehtäessä. Selvityksessä tulee olemaan muun muassa kuvaus kaupungin ihanteellisesta organisaatiorakenteesta, johtamisjärjestelmästä, henkilöstömäärästä ja eri palvelujen tuottamistavoista. Jämsän Terveyden sopimus ei sisälly tulevaan selvitykseen.

– En lähde arvailemaan, millaisia keinoja selvityksessä tulee olemaan. Asiaan palataan lokakuun lopussa, sanoo Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen.

Hän sanoo, että talouden vakauttamisessa Jämsällä on vielä paljon tehtävää. Yleinen taloudellinen elpyminen näkyy kuntien taloudessa viiveellä.

– Tarpeet muuttuvat, joten organisaation sisälläkin pitää tekemisen muuttua, hän kommentoi.

Jämsän kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa, että kaupungin säästöt on otettava kyläkoulujen lakkauttamisen sijaan koko organisaatiosta. Tuolloin päätettiin myös, että säästöistä halutaan selvitys ulkopuoliselta asiantuntijalta.

Selvityksen tekijä hankittiin kesän aikana tarjouskilpailulla. Tarjouspyynnön sai kolme asiatuntijatahoa. Tarjousten perusteella selvityksen toteuttajaksi valittiin Kuntalainen.com Oy:n Petri Härkönen.

Jämsän olisi löydettävä säästöjä niin, että kaupungin toimintakate vahvistuu kuuden miljoonan euron verran.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .