"Ulvova pula" – Koiraihmiset tahtovat osansa kaupungin läpi virtaavasta joesta

Joukko jyväskyläläisiä koiran ulkoiluttajia vetoaa kaupunkiin, että Tourujoen ympäristöä kehitettäisiin myös koiran ulkoiluttajien tarpeita huomioiden.

50 alueella vakituisesti koiriaan ulkoiluttavaa kaupunkilaista on allekirjoittanut adressin, jossa muun muassa ehdotetaan sellaisen aidatun koirapolun tai pienen koirapuiston perustamista joen Tourulan puoleiselle rannalle, jossa koirat voisivat juosta vapaina.

Koirien ulkoiluttajat huomauttavat, että edes jossakin määrin luonnonmukaisista koirien ulkoilupaikoista on "ulvova pula". Eri puolilla aloitetut tai pian alkavat rakennustyöt lohkaisevat koirien ulkoiluttajien mukaan pala palalta alueita pois koirien käytöstä. Tällaisina mainitaan muun muassa Kankaantie, Harjun Sepänkadun puoleinen pää ja Kivelänranta. Lisäksi lisääntyvä nopea pyöräily tekee koirien ulkoiluttamisesta kadulla enenevästi turvatonta ja stressaavaa.

Jyväskylän valtuusto on hyväksynyt Tourujoen kehittämissuunnitelman. Kehittämissuunnitelmassa aiotaan palauttaa Tourujoki takaisin koskeksi ja purkaa Jyväskylän Energian vesivoimalaitos. Myös Kankaan asuinalueen rakentuminen muokkaa Tourujoen ympäristöä lähivuosina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .