United Brotherhoodin jäsen sai liki 11 vuotta vankeutta huume- ja aserikoksista – repusta löytyi kaksi kiloa amfetamiinia

Oikeus korotti rangaistusta, koska miehen katsottiin tehneen rikokset osana järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 39-vuotiaan miehen liki 11 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huumausaine- ja aserikoksista.

Rangaistusta kovensi se, että oikeus katsoi miehen tehneen rikokset osana järjestäytyneen rikollisryhmän United Brotherhoodin (UB) toimintaa.

Oikeuden mukaan Miika Tapio Salminen piti hallussaan ja yritti myydä eteenpäin yli kahden kilon amfetamiinierää. Hän oli ajamassa huumeita Tuusulasta Helsinkiin viime vuoden lokakuussa, kun poliisi pysäytti hänet.

Salminen kiisti syytteen ja sanoi, että joku oli siirtänyt huumerepun autoon pysäytyksen yhteydessä. Oikeus piti selitystä kuitenkin täysin epäuskottavana.

Autosta löytyi lisäksi useita laittomia aseita ja ammuksia. Poliisi teki etsinnät myös Salmisen käytössä olleeseen halliin sekä UB:n kerhotilaan Tuusulassa, joista löytyi lisää huumeita ja aseita.

 

Oikeus piti jengikytköstä selvänä

 

Salminen ei itse halunnut ottaa kantaa siihen, kuuluuko United Brotherhoodin vai ei. Hän kiisti, että olisi koskaan tehnyt rikosta kenenkään muun lukuun.

Oikeudenkäynnissä kuultiin keskusrikospoliisin asiantuntijaa, jonka mukaan Salminen on ollut UB:n niin kutsuttu puolijäsen vuodesta 2015. Oikeus kiinnitti huomiota myös siihen, että Salminen oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen toukokuussa, ja jo lokakuussa häneltä löytyi suuri määrä huumeita ja aseita. Oikeus ei pitänyt uskottavana, että hän olisi pystynyt hankkimaan omaisuuden yksin muutamassa kuukaudessa.

Oikeus katsoi myös osoitetuksi, että UB oli Salmisen kiinnijäämisen jälkeenkin tukenut tätä. Osin tästä syystä oikeus ei uskonut, että hän olisi tehnyt rikokset omaan lukuunsa jengin ohi.

Salminen tuomittiin kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta yhteensä kymmenen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen.

Samassa jutussa tuomittiin myös kolme muuta miestä. Yksi heistä tuomittiin noin viiden kuukauden vankeuteen, toinen noin neljän kuukauden ehdolliseen ja kolmas sakkoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ministeri Kiuru HS:lle: Kasvomaskien käyttö otettava koronantorjunnan keinovalikoimaan

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Jyväskylän uusi kiinteistöjohtaja varoittaa muiden taloinvestointien lykkäyksistä, jos Hippoksen suurhanke kaatuu

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.