Urheilua, kulttuuria, tiedettä, viihdettä – Jyväskylä kutsuu kymmeniä tuhansia tapahtumavieraita tänä kesänä

Jyväskylässä riittää tänä kesänä ohjelmaa, ja monet useampipäiväiset tapahtumat tuovat kaupunkiin kymmeniä tuhansia vieraita. Esimerkiksi Ilmavoimat 100 vuotta -juhlanäytökseen odotetaan jopa 15 000 katsojaa. Kalevan kisat täyttävät kaupungin urheilijoilla ja penkkiurheilijoilla, Jyväskylän Kesä ja Suomi Pop houkuttelevat kulttuurin ja viihteen kuluttajia. Neste Ralli näkyy ja kuuluu myös Jyväskylän ulkopuolella.

Kesän suurimpiin tapahtumiin kuuluu Ilmavoimat 100 vuotta -juhlanäytös.

– Odotamme kahtena päivänä yhteensä noin 30 000 kävijää, tapahtumajohtaja Jarmo Majapuro kertoi.

Hänen korviinsa ei ole kantautunut, että majoituksen suhteen olisi yöpyvillä kävijöillä ollut ongelmia, mutta arvelee hotellien olevan kyllä täynnä.

Uinnin SM-kisoihin Aalto-Alvarissa on ilmoittautunut noin 500 uimaria. He tuovat mukanaan perheitä ja ystäviä, ja kilpailukoordinaattori Jouni Seppänen innostaa muutakin yleisöä paikalle.

– Ehdottomasti kannattaa tulla jo ihan tunnelman takia ja tietysti seuraamaan huippu-uimareidemme suorituksia. Emme ole Suomen Uimaliitossa tehneet yleisöarviota tai asettaneet kävijätavoitetta, mutta toivottavasti tupa on täynnä joka päivä, Seppänen sanoi.

Kalevan kisat järjestettiin Jyväskylässä edellisen kerran 12 vuotta sitten vuonna 2006. Tuolloin Tero Pitkämäki heitti vuoden 2006 Kalevan kisoissa keihään mestaruuslukemat 88,17, joka on edelleen Harjun stadionin kenttäennätys.

Kisoihin Harjulle odotetaan yleisurheilun pariin yhteensä noin 20 000 vierasta.

– Liput saa sitä edullisemmin mitä aikaisemmin ne ostaa, ja etukäteen ostetulla lipulla voi matkustaa ilmaiseksi Linkillä, kisojen viestinnästä vastaava Heli Toivola vinkkaa.

Kilpailun ohessa on muutakin ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtuma-alueelle nousee kisatori, jossa voi teettää vaikkapa hyvinvointimittauksen.

Kesän kruunu yleisömäärällä mitaten on MM-ralli. Neljän tapahtumapäivän aikana viime vuoden ralleissa oli Paviljongin alueella noin 61 000 rallivierasta. Harjun erikoiskoe yksistään keräsi reitin varrelle 35 000 katsojaa.

Jkl Booking on Neste Rallin virallinen majoituskumppani, ja vielä löytyy majoituspaikkoja.

– Meidän kauttamme välitetettävät hotellihuoneet alkavat olla loppuunmyyty, mutta hostellitasoista majoitusta on vielä vapaana rallien ajaksi. Ralleissa on perinteisesti paljon myös yksityisasuntoja tarjolla, koordinaattori Anne Heinonen sanoi.

Yksityisille majoittajille on yhä enemmän muitakin vaihtoehtoisia välittäjiä, mutta Heinosen mukaan Jkl Booking vetää edelleen.

– Meillä on pitkät perinteet ja rallien virallisena majoituskumppanina meihin luotetaan, Heinonen totesi.

Jkl Booking välittää majoitusta myös Kalevan kisoihin, ja näitä paikkoja on vielä vapaana.

Suomi Pop vetää kaupunkiin väkeä ympäri maan, ja jos tähän poppijuhlaan haluaa majoituksen, alkaa varaamisella olla jo kiire. Kolmipäiväinen, nyt 10 vuotta täyttävä kaupunkifestari tuo estradille suomiviihteen isoja nimiä.

Viime vuonna festivaali keräsi 31 000 kävijää, ja tuolloin monet varasivat hotellin jo tällekin vuodelle. Moniin muihinkin isoihin tapahtumiin huoneita varataan jopa vuotta aikaisemmin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .