Urpilainen Ylelle: Brexit voisi tiivistää muun EU:n yhteistyötä

Kansanedustaja, entinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoo Ylen aamu-tv:lle, että Britannian mahdollinen ero EU:sta eli Brexit voisi tiivistää muiden EU-maiden yhteistyötä. Urpilainen pitää tätä mahdollisuutta positiivisena kehityksenä.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja entinen Suomen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok.) on Urpilaisen kanssa osittain samaa mieltä. Aamu-tv:ssä Urpilaisen kanssa keskustellutta Salolaista huolettaa mahdollisessa Brexitissä EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne. Britannia on EU:n sotilaallisesti voimakkain valtio.

Urpilainen tosin muistuttaa, että Britannia on ollut tähän asti haluton kehittämään unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Salolaisen mukaan on vielä mahdotonta arvioida, millainen vaikutus Britannian ja muun EU:n yöllisellä neuvottelusovulla on Britannian tulevaan kansanäänestykseen maan EU-jäsenyydestä.

–?Aiemmissa brittivaaleissa kielteisesti EU:hun suhtautuneet ovat äänestäneet aktiivisemmin kuin EU-jäsenyyttä kannattavat, ex-suurlähettiläs sanoo.

Urpilainen on huolissaan siitä, ymmärtävätkö EU-eron puolesta äänestävät britit sitä, mistä kaikesta he äänestävät.

–?Kansanäänestyksiin sisältyy aina paljon tunnetta.

Cameron esittelee sovun erityisasemasta brittihallitukselle