Urpilainen sai raikuvammat aplodit kuin Rinne

Urpilainen sai monta kertaa suuria aplodeja. Rinteelle taputukset jäivät vaisummiksi.

Jutta Urpilainen sai lähes kymmenen kertaa raikuvat väliaplodit SDP:n puoluekokouksessa Seinäjoella. Urpilainen nousi 15 minuutin puheenvuoroonsa Antti Rinteen jälkeen.

Rinteen puhe sai myös myönteisen vastaanoton. Urpilaisen saamat taputukset olivat kuitenkin runsaampia ja niitä tuli useammin puheen aikana kuin Rinteelle.

Urpilainen puolusti rohkeasti omaa ja hallituksen toimintaa. Urpilainen muistutti, että hänelläkin oli kuusi vuotta puheenjohtajaksi valinnan alla suuria unelmia. Nyt hän kuitenkin tietää paremmin, mikä on mahdollista.

Urpilainen oli sitä mieltä, että SDP:n realistinen ja uudistushenkinen linja vie puoluetta eteenpäin. Hän sanoi uskovansa myös menestykseen seuraavissa eduskuntavaaleissa.

– Nyt ei ole aika luovuttaa, toverit! Yö on aina synkin juuri ennen auringon nousua, pontevasti esiintynyt Urpilainen sanoi.

– Uskon, että kansalaisten tuki on suurinta, kun uskomme linjaamme ja puolustamme rakenneuudistuksia. Milloinkaan emme ole olleet vauraampia ja terveempiä kuin nyt. Tästä menestyksestä suuri osa kuuluu kansanvaltaiselle työväenliikkeelle, Urpilainen sanoi.

Urpilaisen puhe poikkesi selvästi Rinteestä. Rinne hyökkäsi voimakkaasti osinkoja nostavia pankkiireja ja optioita nostavia johtajia vastaan. Rinne ei kuitenkaan ollut kaatamassa hallitusta vaan uskoi, että hallitus jatkaa pienin muutoksin.

Rinne piti minihallitusneuvotteluja kuitenkin mahdollisuutena SDP:lle ajaa omia asioitaan.

Puheensa lopuksi Urpilainen sanoi tunteisiin vetoavasti: ”Nyt luovutan puheenjohtajuuteni teidän käsiinne. Olen valmiimpi ja halukkaampi viemään puoluetta eteenpäin. Te valitsette, mihin suuntaan puolue lähtee.”

– Yhdessä me toverit lähdemme viemään puoluetta kohti sen seuraavaa kultakautta. Me pystymme siihen!

Tätä seurasivat pitkät ja raikuvat aplodit. Urpilainen taisi puhua itsensä puheenjohtajaksi.

Rinteen muutostoiveet Urpilaisesta peruuttamista

Verkkokommentti: Urpilainen loisti puheessaan, Rinne selvisi

Rinne: En toivo ennenaikaisia vaaleja mutta niihin oltava valmis

"Nyt olisi valittu Lauri Ihalainen"

Liveseuranta: Seuraa SDP:n puoluekokousta tästä

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.