Urpilainen sai raikuvammat aplodit kuin Rinne

Urpilainen sai monta kertaa suuria aplodeja. Rinteelle taputukset jäivät vaisummiksi.

Jutta Urpilainen sai lähes kymmenen kertaa raikuvat väliaplodit SDP:n puoluekokouksessa Seinäjoella. Urpilainen nousi 15 minuutin puheenvuoroonsa Antti Rinteen jälkeen.

Rinteen puhe sai myös myönteisen vastaanoton. Urpilaisen saamat taputukset olivat kuitenkin runsaampia ja niitä tuli useammin puheen aikana kuin Rinteelle.

Urpilainen puolusti rohkeasti omaa ja hallituksen toimintaa. Urpilainen muistutti, että hänelläkin oli kuusi vuotta puheenjohtajaksi valinnan alla suuria unelmia. Nyt hän kuitenkin tietää paremmin, mikä on mahdollista.

Urpilainen oli sitä mieltä, että SDP:n realistinen ja uudistushenkinen linja vie puoluetta eteenpäin. Hän sanoi uskovansa myös menestykseen seuraavissa eduskuntavaaleissa.

– Nyt ei ole aika luovuttaa, toverit! Yö on aina synkin juuri ennen auringon nousua, pontevasti esiintynyt Urpilainen sanoi.

– Uskon, että kansalaisten tuki on suurinta, kun uskomme linjaamme ja puolustamme rakenneuudistuksia. Milloinkaan emme ole olleet vauraampia ja terveempiä kuin nyt. Tästä menestyksestä suuri osa kuuluu kansanvaltaiselle työväenliikkeelle, Urpilainen sanoi.

Urpilaisen puhe poikkesi selvästi Rinteestä. Rinne hyökkäsi voimakkaasti osinkoja nostavia pankkiireja ja optioita nostavia johtajia vastaan. Rinne ei kuitenkaan ollut kaatamassa hallitusta vaan uskoi, että hallitus jatkaa pienin muutoksin.

Rinne piti minihallitusneuvotteluja kuitenkin mahdollisuutena SDP:lle ajaa omia asioitaan.

Puheensa lopuksi Urpilainen sanoi tunteisiin vetoavasti: ”Nyt luovutan puheenjohtajuuteni teidän käsiinne. Olen valmiimpi ja halukkaampi viemään puoluetta eteenpäin. Te valitsette, mihin suuntaan puolue lähtee.”

– Yhdessä me toverit lähdemme viemään puoluetta kohti sen seuraavaa kultakautta. Me pystymme siihen!

Tätä seurasivat pitkät ja raikuvat aplodit. Urpilainen taisi puhua itsensä puheenjohtajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rinteen muutostoiveet Urpilaisesta peruuttamista

Verkkokommentti: Urpilainen loisti puheessaan, Rinne selvisi

Rinne: En toivo ennenaikaisia vaaleja mutta niihin oltava valmis

"Nyt olisi valittu Lauri Ihalainen"

Liveseuranta: Seuraa SDP:n puoluekokousta tästä