Urpilainen vaatii laajaa työllisyyssopimusta

SDP syyttää hallitusta kunnianhimon puutteesta työllisyysasioiden hoidossa. Puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii työllisyysastetavoitteen asettamista selvästi nykyistä korkeammaksi. Nykyinen noin 66 prosentin työllisyysaste olisi hänen mukaansa nostettava 75 prosenttiin seuraavien kahden hallituskauden aikana.

Urpilainen korosti SDP:n ja kolmen palkansaajakeskusjärjestön tilaisuudessa torstaina Helsingissä, että työllisyystavoitteen saavuttaminen edellyttää parempaa yhteistyötä hallituksen ja työmarkkinaosapuolten kesken.

Hän viittasi niin sanottuun talvisodan henkeen, joka sai tammikuussa 1940 aikaan sen, että Suomen työnantajain keskusliitto tunnusti ammattiliitot ja SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä.

Ensimmäiset askeleet työllisyystavoitteen saavuttamiseksi Urpilainen toteuttaisi työllisyyssopimuksella. Hän haluaisi poliittisten puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen sitoutuvan palkka- ja veroratkaisuja laajempaan sopimukseen.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatmäärin Jehovan todistajia kokoontui Jyväskylään viikonloppuna – Konventista voi löytää jopa elämänsä rakkauden

Yllättikö sankka sumu autoilijan liikenneympyrässä? Menopeli kyljelleen Kangasniemellä

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarantarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Lottopotti nousee juhannukseksi viiteen miljoonaan euroon – katso lauantain oikea rivi tästä

Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.