Urpilainen voitti kannatuspuheenvuoroissa

Jutta Urpilainen voitti puoluekokouksen kannatuspuheenvuoroissa Antti Rinteen ääniin 36-26.

Urpilaisen kannatuspuheenvuoroissa kiiteltiin hänen rohkeuttaan, voimaansa ja linjaansa. Kannatuspuheenvuorojen mukaan Urpilainen puolustaa parhaiten sosiaalidemokraattisia arvoja hallituksessa. Urpilaisen kokemus hallituspolitiikasta nähtiin suureksi eduksi SDP:lle.

Urpilaista kiiteltiin myös siitä, että hän puolustaa reilusti SDP:n hallituspoliittista linjaa. Puhujien mielestä puoluekokousväen on siksi nyt tuettava Juttaa. Suurin osa puhujista kutsui Urpilaista vain etunimellä puheessaan.

Puhujapöntössä myös pelättiin puoluehajaannusta.

Turun Sanomien entinen toinen päätoimittaja ja aiemmin sosiaalidemokraattisen Turun Päivälehden päätoimittajana ollut Aimo Massinen sanoi, että SDP:ssä on nyt vakava linjaristiriita. Tilanne on vakavin sitten SDP:n vuoden 1975 Jyväskylän puoluekokouksen, jossa Massinen kertoo itse ensimmäistä kertaa olleensa toimittajana. Sen jälkeen hän on ollut kaikissa SDP:n puoluekokouksissa, nyt ensimmäistä kertaa puoluekokousedustajana.

Keskisuomalaisista puoluekokousedustajista muun muassa Ahti Ruoppila ja Ilkka Terimaa kannattivat Antti Rinnettä.

”Tätä valintaa ei ratkaise lantti, vaan valintamme on Rinteen Antti”, Ruoppila riimitteli pöntössä.

Urpilaista kannattavat keskisuomalaiset edustajat kävivät puhujapöntössä Rinteen kannattajien jälkeen.  Erityisesti naisten piirissä Urpilainen on suosiossa. Kansanedustaja Tuula Peltonen liputti Urpilaista. Samoin teki ministeri Susanna Huovinen. Puhujapöntössä Urpilaista puolusti Jyväskylän Työväenyhdistyksen Hilkka Illman.

Myös Tuulikki Väliniemi kannatti Urpilaista. Hän kehui, että niin hyvää puhetta kuin Urpilaisen puheenvuoro puoluekokouslavalla oli, hän ei ole ennen kuullut.

Maija Piitulainen Suolahdesta kannatti ”vahvaa naista”, Urpilaista. Hän myös kehui Urpilaisen puhetta hehkuvaksi ja Urpilaisen juuria syvän sosiaalidemokraattisiksi.

Simo Salmelin Äänekoskelta sanoi, että ”puheenjohtaja on tehnyt työn hyvin ja siksi seisotaan Urpilaisen takana”.

Tarja Kuisma Kaipolasta muistutti olevansa paperimiehen tytär ja ammattiyhdistysaktiivi. ”Nyt alkaa usko horjua, siksi ei ole yhdentekevää miten puoluetta johdetaan.” Kuinka täysiä ovat työväentalot, hän kyseli ja sanoi kannattavansa Urpilaista

Merja Närhi Äänekoskelta kehui, että SDP:llä on loistava puheenjohtaja. ”Meidän ei pidä taistella toisiamme vastaan vaan porvaria vastaan. Siksi osaava Urpilainen.”

Jyväskylän Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen ei noussut puhujapönttöön eikä kertonut ennen vaalia, ketä hän aikoo äänestää.

Urpilainen sai raikuvammat aplodit kuin Rinne

"Nyt olisi valittu Lauri Ihalainen"

Verkkokommentti: Urpilainen loisti puheessaan, Rinne selvisi

Rinne: En toivo ennenaikaisia vaaleja mutta niihin oltava valmis

Rinteen muutostoiveet Urpilaisesta peruuttamista