Useiden koulujen verkkoyhteydet nurin Jyväskylässä – myös Wilma pois pelistä

Koulutuskuntayhtymä Gradian ja Jyväskylän AMK:n verkkoyhteydet ovat olleet poikki perjantaista alkaen. Verkkovian syynä on Tampereella katkennut kuitukaapeli, jota ei ole saatu sunnuntai-iltaan mennessä korjattua.

Vian seurauksena muun muassa koulujen käyttämä Wilma-järjestelmä ei toimi ollenkaan. Myös JAMKin nettisivut ovat kokonaan nurin. Gradiaan kuuluvan Schildtin lukion rehtorin Ari Pokan mukaan varasuunnitelmiin pitää ryhtyä, mikäli vika ei maanantaihin mennessä korjaannu. Monilla koululaisilla ja opiskelijoilla on edessään koeviikko ja tärkeät materiaalit ovat riippuvaisia nettiyhteydestä.

– Täytyy miettiä, että pitääkö kokeille miettiä varapäiviä, jos vika ei korjaannu. Riippuu tietysti siitä, että ovatko koemateriaalit Wilma-järjestelmässä. Jonkinlainen varayhteys olisi hyvä saada käyttöön, Pokka pohtii.

Funet-verkkoyhteyttä kouluille toimittava tietotekniikkayhtiö CSC onkin tiedottanut Gradialle ja JAMKille, että kouluille pyritään muodostamaan varayhteys maanantaiaamun aikana. Varayhteyden valmistumista odotellessa CSC kehottaa jakamaan internet-yhteyden tietokoneelle matkapuhelimesta.

CSC:n tiedotteessa kerrotaan, että työmaa, jossa kuitukaapeli on katkennut, on hyvin laaja, mikä vaikeuttaa vian rajausta.

– En kyllä muista, että olisi näin pitkäkestoista katkosta aiemmin ollut. Aika moni asia menee näköjään vaikeaksi, kun tällaisia ongelmia tulee, Pokka päivittelee.

Verkkovika ei koske Jyväskylän yliopistoa, Jyväskylän normaalikoulua, eikä kaupungin peruskouluja, joilla on käytössään eri tietojärjestelmät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .