Uskoa ei tarvitse hävetä, sanoo opistoseuroille saapunut laukaalainen Veera Kauppila

Hyvä yhteishenki, turvallinen tunnelma ja uskon ystäviä. Siinä syyt, miksi laukaalainen Veera Kauppila oli saapunut perheineen jälleen Jämsän opiston seurapäiville Keuruun Isoon Kirjaan.

Kauppilan kuusihenkinen perhe nautti auringonpaisteesta Ison Kirjan vehreillä pelloilla äänentoiston kantaessa pyhää sanomaa ilman halki. Konsta Kauppila, 8, oli juuri ollut äitinsä apuna jäätelönmyynnissä. Loppuilta oli täynnä vapaata oleskelua.

– Parasta täällä on käydä kiskalla, Konsta naurahtaa.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Jämsän opistoseurat käynnistyivät torstaina ja jatkuvat sunnuntaihin. Tapahtuman ajaksi Isoon Kirjaan odotetaan jopa 17 500 seuravierasta.

Kantavana teemana tapahtumassa on ”Minä olen maailman valo”, jolla halutaan tuoda toivon näkymiä seuraväelle. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran Keuruulla. Aiemmin seurapäivät täyttivät Jämsän Kristillisen Kansanopiston pihapiirin.

 

Usko yhdistää seuraväen vankasti yhteen. Uskosta kuitenkin harva puhuu suureen ääneen normaaliarjessa. Veera Kauppila to­teaakin, että uskosta voi ja pitää puhua. Myös heidän kanssaan, jotka eivät niin vahvasti usko.

– Ei uskoa pidä hävetä. Siitä tulee puhuttua, se on minulle ihan helppoa, Kauppila sanoo.

Samaa mieltä on tikkakoskelainen Minna-Mari Hietaniemi.

– Silti uskosta puhumista moni arastelee. Enkä kyllä ole sellainen, että siitä mitenkään lähtisin erikseen huutelemaan. Puhun kyllä, jos joku kysyy, mutta omaehtoisesti en asiaa mitenkään nosta esiin. Jokainen saa elää tavallaan, Hietaniemi toteaa.

Hietaniemi oli saapunut Keuruulle kahdeksan lapsensa kanssa. Paras anti tapahtumassa on naisen mukaan kuunnella sanaa ja nauttia kesästä. Tänä vuonna perhe oli saapunut tapahtumaan päiväseltään kesälomamatkansa päätteeksi ja aikoi vierailla Keuruulla vielä sunnuntainakin.

– Kivointa täällä on kavereiden kanssa oleminen, Viola Hietaniemi, 9, kertoo.

 

Seurojen ohjelmaa ja antia pystyy seuraamaan myös radiosta. Opistoseuroihin liittyvät jumalanpalvelukset pidetään tulevana sunnuntaina Jämsän, Keuruun, Mäntän kirkoissa sekä Petäjäveden vanhassa kirkossa.

Seuroissa ahertaa koko loppuviikon runsaasti vapaaehtoisia monenlaisissa tehtävissä. Tapahtumassa on tarjolla perinteisiä kesäruokia, mutta uutuutena menuuseen on tuotu makaronilaatikko.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .