Uuden vuoden muistio

Jos mielii ostoksille vielä tämän vuoden puolella, kannattaa asiat hoitaa ennen kuin kello lyö perjantaina kuusi. Tuolloin kaupat sulkevat ovensa ja niiden henkilökunta pääsee uuden vuoden viettoon. Myös Alkot ovat uudenvuodenaattona auki iltakuuteen.

Lauantaina uudenvuodenpäivänä useimmat kaupat ovat kokonaan kiinni. Ruokaa saa silloinkin joistakin pienistä kaupoista, huoltoasemilta, kioskeista ja haja-asutusalueiden kaupoista. Omien lähikauppojen aukioloajat kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Koska uudenvuodenpäivä sattuu lauantaille, Alkot pitävät ovensa kiinni koko viikonlopun.

Pankit sulkeutuvat uudenvuodenaattona viimeistään kahdelta, useimmat jo yhdeltä ja osa aikaisemminkin. Uudenvuodenpäivänä pankit ovat kiinni.

Junilla ja busseilla poikkeusaikataulut

Suurin osa kaukojunista kulkee perjantaina normaalien aikataulujen mukaan. Kolarista Helsinkiin ajetaan yksi lisävuoro. Sen sijaan kaksi yöjunaa ja Tolstoi-junat on peruttu.

Lauantaina kaukojuna- ja pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne ajetaan suurin piirtein sunnuntain aikataulujen mukaan. Tarkat juna-aikataulut kannattaa kuitenkin tarkistaa VR:ltä, sillä useilla reiteillä kulkee lisäjunia ja monia junavuoroja on myös peruttu. Aikataulut saa verkosta osoitteesta www.vr.fi, kännykällä mobiilipalvelusta osoitteesta mobile.vr.fi, asiakaspalvelupuhelimesta numerosta 0600 41900 tai aikatauluautomaatista numerosta 0307 20906.

Matkahuollon bussiaikatauluissa on niin paljon poikkeuksia, että yhtiö kehottaa matkustajia selvittämään tarvitsemansa aikataulut suoraan yhtiön verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi, mobiilipalvelusta osoitteesta m.matkahuolto.fi tai asiakaspalvelupuhelimesta numerosta 0200 4000.

Apua kriiseihin ja karanneen koiran etsintään

Uudenvuoden vietto voi kärjistää parisuhde- ja perheongelmia. Mielenterveysseuran kriisipuhelin päivystää uudenvuodenaaton aamuyhdeksästä läpi yön uudenvuodenpäivän aamukuuteen. Uudenvuodenpäivänä päivystys jatkuu taas iltapäivällä kolmelta ja siitä läpi yön aamukuuteen. Kriisipuhelimen numero on 010 195 202.

Ilotulitusraketit saattavat säikyttää koiran karkuteille. Karanneesta koirasta kannattaa tehdä ilmoitus www.karkulaiset.fi-verkkopalveluun ja Etsijäkoiraliiton neuvontaan, joka palvelee numerossa 040 724 8614.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Helsingin Hietalahden ampumisesta syytteet murhan yrityksistä 32-vuotiaalle miehelle

Hirvi rysähti peltiin useimmin Kouvolassa ja Kuopiossa viime vuonna – Raaseporissa yhtä monta peurakolaria kuin päiviä

Viihdetaiteilija Jari Sillanpäälle syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Syyte ei koske fyysistä kanssakäymistä, asianajaja sanoo

Silmukka Saarenmaan kyläkoulun ympärillä kiristyy Jyväskylässä – äänestystulos koulun jatkosta tuli julkiseksi, katso ketkä kannattivat ja ketkä vastustivat lakkautusta

Suomalaisen jalkapallon historiallinen hetki nähtävissä myös tv:stä – Nelonen näyttää Huuhkajien ottelun suorana

Välipalat voi pian taas maksaa kännykällä Jyväskylän kouluissa

Koulun joulujuhlista annettua ohjeistusta päivitettäneen vuoden loppuun mennessä

"Vähän liikaa menemme talkoolla" – Asiantuntijat: Suomen pitää petrata kyberturvallisuudessa

Yön uutiskooste: Trump jatkaa taistelua salatakseen verotietonsa, mittava Schjerfbeck-näyttely avautuu Ateneumissa ja postilakon sovittelua jatketaan

Lukiot uudistuvat vuonna 2021 – näin muutoksiin valmistaudutaan Jyväskylän Norssissa ja Gradia-lukioissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.