Uudenvuoden juhlinta sujunut melko rauhallisesti

Uudenvuoden juhlinta on sujunut koko maassa melko rauhallisesti. Vakavia turmia ei ollut aamuyöhön mennessä tullut viranomaisten tietoon. Poliisi ja palokunta ovat pysyneet kiireisinä lähinnä ilkivallan, pahoinpitelyiden ja ilotulitteilla ammuskelun vuoksi.

Myrskylässä Itä-Uudellamaalla paloi aattoiltana omakotitalo, ja Joensuussa raketit sytyttivät tulipalon omakotitalossa. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti paloissa.

Ilotulitteet aiheuttivat juhlijoille vammoja eri puolilla Suomea. Yliopistosairaaloiden silmäklinikat hoitivat illan ja yön aikana pariakymmentä ihmistä. Valtaosa potilaista oli lapsia tai nuoria. Suurimman osan vammat olivat lieviä.

Helsingissä vuoden vaihtumista seurasi Senaatintorilla ja Kauppatorilla poliisin arvion mukaan noin 30 000 ihmistä. Juhlallisuudet sujuivat kohtalaisen rauhallisesti.

Loppuyö Helsingissä oli kuitenkin poliisilla poikkeuksellisen kiireinen. Vaarallisin tilanne sattui kolmen aikoihin Kruunuvuorenkadulla Katajanokalla, kun mies heitti savupommin ravintolaan. Henkilökunta sai kuitenkin tilanteen hoidettua ja poliisi miehen kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

Uutisanalyysi: Aktiivimallin leikkuri poistuu, mutta moni muu vaalilupaus jäi – Opintorahan satanen kuihtui, poliisien ja pakolaisten määrät kaukana luvatusta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.