Uudenvuoden juhlinta sujunut melko rauhallisesti

Uudenvuoden juhlinta on sujunut koko maassa melko rauhallisesti. Vakavia turmia ei ollut aamuyöhön mennessä tullut viranomaisten tietoon. Poliisi ja palokunta ovat pysyneet kiireisinä lähinnä ilkivallan, pahoinpitelyiden ja ilotulitteilla ammuskelun vuoksi.

Myrskylässä Itä-Uudellamaalla paloi aattoiltana omakotitalo, ja Joensuussa raketit sytyttivät tulipalon omakotitalossa. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti paloissa.

Ilotulitteet aiheuttivat juhlijoille vammoja eri puolilla Suomea. Yliopistosairaaloiden silmäklinikat hoitivat illan ja yön aikana pariakymmentä ihmistä. Valtaosa potilaista oli lapsia tai nuoria. Suurimman osan vammat olivat lieviä.

Helsingissä vuoden vaihtumista seurasi Senaatintorilla ja Kauppatorilla poliisin arvion mukaan noin 30 000 ihmistä. Juhlallisuudet sujuivat kohtalaisen rauhallisesti.

Loppuyö Helsingissä oli kuitenkin poliisilla poikkeuksellisen kiireinen. Vaarallisin tilanne sattui kolmen aikoihin Kruunuvuorenkadulla Katajanokalla, kun mies heitti savupommin ravintolaan. Henkilökunta sai kuitenkin tilanteen hoidettua ja poliisi miehen kiinni.