Juna kulkee, kun pandat nukkuvat – uudet junavuorot Ähtäriin eivät tue eläinpuiston päivävierailijoita

VR lisää maaliskuussa vuonna junavuoroja Ähtärin eläinpuistoon. Uudistuksen taustalla on halu parantaa kulkuyhteyksiä puistoon kun jättiläispandat saapuvat sinne alkuvuodesta.

Uudet Seinäjoki–Vilppula-välin vuorot eivät kuitenkaan palvele tarkoitustaan täysin mutkattomasti. Uudet vuorot kulkevat nimittäin myöhään illalla ja aikaisin aamulla – eli silloin kun eläinpuisto on kiinni.

– On totta, että nykyiset vuoromme tukevat paremmin eläinpuistossa vierailua. Uusilla vuoroilla halutaan kuitenkin lisätä mahdollisuutta yöpyä alueella ja liikkumista alueen muissa kohteissa kuten Tuurin kyläkaupassa, VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen sanoo.

Tällä hetkellä Jyväskylästä Ähtäriin ja takaisin kulkee päivittäin kaksi junavuoroa.

Uusilla vuoroilla Ähtäriin pääsee Vilppula–Seinäjoki-välillä arkisin ja sunnuntaisin junalla, joka lähtee Vilppulasta iltayhdeksältä. Seinäjoki–Vilppula-väli puolestaan puksuttaa arkisin kello 4.45–6.40 ja lauantaisin kello 6.50–8.50.

Eläinpuistolle vain iloinen asia

Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainion mukaan uudet vuorot on otettu ilolla vastaan, vaikka toistaiseksi eläinpuisto on auki kello 10–14.

Pandatalo avautuu helmikuussa ja silloin myös puiston aukioloaikoihin tulee muutoksia.

– Mitään lukkoon lyötyä ei vielä ole. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja teemme muutoksia muun muassa niiden pohjalta, Vainio kertoo.

Hänen mukaansa junavuorojen lisääntyminen on positiivinen asia etenkin kesäsesongin aikaan, jolloin eläinpuisto on auki aamusta iltaan.

– Aamuseitsemältä emme kuitenkaan vielä ovia avaa. Vaikka junat kulkevat, me pidämme järjen päässä.

VR:n Juho Hannukaisen tavoin Vainio uskoo, että uudet vuorot lisäävät myös Ähtärissä yöpyvien määrää.

– Meillä on kahden päivän lippuja, joilla pääsee pandataloon, kotieläintilalle ja eläinpuistoon, mikä varmasti myös houkuttelee jäämään, jos ei jaksa kiertää kaikkia yhdessä päivässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .