Uudet lounassuosikit yllättävät – Mikä korvasi makaronilaatikon?

Suomalaisten lempilounasruoat ovat muuttuneet viime vuosina. Uusia suosikkeja ovat lasagne, tortillat, lohikeitto, lihapullat ja perunamuusi sekä paistetut muikut. Lounas on suomalaisille usein päivän ainoa lämmin ruoka.

– Lempiruoat ovat muuttuneet perinteisistä suomalaisista lounasruoista, joihin kuului muun muassa makaronilaatikko. Lasagne ja tortilla yleistyivät 2000-luvulla henkilöstöravintoloissa ja ne ovat muotoutuneet jo osaksi suomalaista perinnettä. Suomalaiset pitävät kalasta ja tämä näkyy tuloksista: lohikeitto ja paistetut muikut nousivat viiden kärkeen. Spontaanisti ehdotetuissa vastauksissa nousi muun muassa uunimakkara ja pinaattikeitto perinteisinä suomalaisina herkkuina, kertoo gastronomiasta ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Marianne Nordblom Fazer Food Servicesiltä.

Fazer selvitti Amica.fi-sivuston verkkokyselyssä suomalaisten lempilounasruokia. Kyselyyn vastasi noin 2800 suomalaista eri puolilta maata.

Vastaajille oli annettu valmiiksi muutamia lempiruokavaihtoehtoja, jotka ovat nousseet esiin aiemmin Amica-ravintoloiden omissa ravintolakohtaisissa lempiruokakyselyissä. Tämän lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma lempilounasruokavaihtoehto.

Äänet valmiiden vaihtoehtojen välillä jakautuivat erittäin tasaisesti.

Suomalaisten top 10 -lempilounasruoat ovat:

1. Lasagne
2. Tortillat
3. Lohikeitto
4. Lihapullat ja perunamuusi
5. Paistetut muikut
6. Kaalilaatikko
7. Maksapihvit
8. Pizza
9. Makaronilaatikko
10. Silakkapihvit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.