Uudet opiskelijat aloittavat tänään Jyväskylän yliopistossa – määrä kasvanut jo pitkään

Uusi lukuvuosi käynnistyy Jyväskylän yliopistossa. Tänään maanantaina opintonsa yliopistossa aloittaa 2 350 uutta opiskelijaa. Tulokkaiden ohjelmassa on ensimmäisen viikon aikana erilaisia tutustumis- ja tiedotustapahtumia. Myös oma ryhmä tulee lähipäivinä tutuksi useimmille opintonsa aloittavalle.

Uusien opiskelijoiden määrä on kasvanut tällä vuosikymmenellä. Vuonna 2010 aloittavia opiskelijoita oli Jyväskylän yliopistossa noin 1 800, ja vuosikymmenen puolivälissä luku oli vähän yli 2 000. Viime vuonna tulokkaiden määrä oli jo yli 2 300.

Tänään aloittavien opiskelijoiden lisäksi yliopistoon saapuu myöhemmin syksyllä noin 300 ulkomaalaista vaihto-opiskelijaa, joten uusien opiskelijoiden kokonaismäärä nousee lähelle 2 400:aa. Uusien opiskelijoiden mediaani-ikä on 21 vuotta. Naisia on heistä vajaat kaksi kolmasosaa ja miehiä runsas kolmannes.

Toden teolla yliopiston uusi lukuvuosi alkaa keskiviikkona, jolloin vuorossa ovat viralliset avajaisjuhlallisuudet. Päärakennuksen juhlasalissa järjestettävässä avajaisjuhlassa on ohjelmassa muun muassa rehtori Keijo Hämäläisen puhe. Kampuksella kulkee myös akateeminen kulkue.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .