Uudet superkamerat asennetaan Keski-Suomen teille aikaisintaan maaliskuussa – tänne ne tulevat

Poliisihallitus on tilannut Ruotsista 4,4 miljoonalla eurolla automaattivalvontalaitteistoja, jotka osaavat uusia temppuja. Koko maassa käyttöön tulee tästä keväästä alkaen 40 uutta kameraa. Uudet kamerat käräyttävät kaaharin jopa 150 metrin päästä, eikä viime hetken jarrutuskaan enää pelasta autoilijaa.

Ensimmäinen erä uusia superkameroita saapui poliisilaitoksille Helsingin Sanomien mukaan tällä viikolla.

Liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen Keski-Suomen ely-keskuksesta kertoo, että Keski-Suomen teille uusia valvontapisteitä tulee yhteensä 10. Poliisi päättää, tuleeko jokaiseen tolppaan kamera, joten tarkka uusien kameroiden määrä ei ole vielä tiedossa.

Uudet valvontapisteet tulevat vilkkaimpiin maanteiden risteyksiin eli Vaajakosken Kanavuoreen, Toivakkaan, Leivonmäelle sekä Joutsaan Korpilahdentien (Mt 610) risteykseen ja keskustaan.

Pesosen mukaan yhtään uutta kameraa ei ole Keski-Suomen teille vielä asennettu.

– Meillä on viikolla 10 poliisin kanssa palaveri, jossa asiaa suunnitellaan. Joka tapauksessa kamerat asennetaan aikaisintaan maaliskuussa, kertoo Pesonen.

Keski-Suomen valvontapisteet on valittu onnettomuushistorian perusteella ja valintaan on vaikuttanut myös ajonopeuksien taso eli sijoitus tapahtuu kohteisiin, joissa ylinopeudet ovat yleisiä.

Uudet laitteet pystyvät seuraamaan kohteen nopeutta, etäisyyttä, aikaa, ajokaistaa ja suuntaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan keilassa. Uusi supertutka pystyy seuraamaan useampaa autoa ja ajokaistaa yhtä aikaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .