Uudistumisen paine ratkaisi SDP:n puheenjohtajavalinnan

SDP:n uudistaminen ja kannatuksen saaminen nousuun ovat Jutta Urpilaisen kovimmat haasteet uutena puoluejohtajana. Hänen tulisi onnistua uudistamaan puoluetta niin, että sen kannatus lähtisi nousuun ja samalla säilyisi peruskentän luottamus.

Urpilaisella on tähän kaikki mahdollisuudet, sillä hän on nuori ja nainen, joka tulee omien sanojensa mukaan vanhojen kuppikuntien ulkopuolelta.

Puoluekokouksen äänestyksen tulos osoittaa, että sosiaalidemokraatit pitävät erityisesti puolueensa uudistamista välttämättömänä, arvioi politiikan tutkija, valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari Turun yliopistosta.

Loppumetreillä Urpilaisen valinta ei enää ollut suuri yllätys. Siinä mielessä valinta oli Ruostetsaaren mielestä kuitenkin yllättävä, että Urpilainen on johtavaksi poliitikoksi kuitenkin aika kokematon.

– SDP:n uudistumisen paine on niin suuri, että otettiin riski ja haluttiin valita melko kokematon poliitikko puheenjohtajaksi.

» Lue lisää lauantain Keskisuomalaisesta

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.