Uunituoreen äitiyspakkauksen huopatossuja ei tehdä Jämsässä, vaan Nepalissa – tässä syy

Tänään julkaistussa uudessa äitiyspakkauksessa on mukana aiempaa enemmän tuotteita, koska äitiysavustuksen korotus astuu voimaan huhtikuun alussa.

Uusien tuotteiden joukossa on myös huopatossut.

Se herättää kysymyksen: onko hupatossut valmistettu Keski-Suomen omassa huopapitäjässä, Jämsässä? Jämsää pitää kotipaikkanaan huopayritykset Lahtiset ja Alhon Huopatehdas oy. Molemmat yrityksistä valmistavat tuotteitaan Jämsässä.

Pikainen soitto Kelalle kuitenkin paljastaa, että äitiyspakkauksen huopatossuja ei ole tehty Jämsässä, vaan Nepalissa. Tossujen takana on toki suomalainen yritys, Jutta Produkt Oy.

Suurin syy sille, miksi huopatossut ja iso osa muistakin äitiyspakkauksen tuotteista tehdään ulkomailla, on kilpailulainsäädäntö – tarkalleen ottaen laki julkisista hankinnoista. Se pakottaa ottamaan huomioon myös ulkomailla tehdyt tuotteet.

– Tämä kysymys nousee esille säännöllisesti, miksi tuotteita tehdään ulkomailla, toteaa Kelan vastaava viestinnän asiantuntija Ville Korhonen.

STT kertoi aikaisemmin torstaina, että uusissa huopatossuissa on kuvioituna luvut 80 ja 100. Luvut edustavat äitiyspakkauksen (80) ja Suomen (100) ikää.

Huopatossujen lisäksi pakkauksen uutuuksena on esimerkiksi leggingsit.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .