Uusi Suomi: Homoliitot lakiin kiertotietä

Lakiesitys sukupuolineutraalista avioliitosta saatetaan hyväksyä eduskunnassa poikkeusreittiä, uutisoi verkkolehti Uusi Suomi.

Uuden Suomen mukaan lakialoitetta ei välttämättä viedä lakiin nihkeästi suhtautuvan lakivaliokunnan käsittelyyn, vaan esitystä varten saatetaan perustaa tilapäinen valiokunta. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) sanoo lehdelle, että esityksen viemisestä päätöksentekoon on olemassa yhteisymmärrys.

STT uutisoi tiistaina, että yhdeksän valiokunnan jäsentä suhtautuu sukupuolineutraaliin avioliittoon kielteisesti ja viisi myönteisesti. Yhtä edustajaa ei tavoitettu, yksi ei halunnut kommentoida asiaa ja yksi ei ollut varma kannastaan.

Lakivaliokunnan kanta on ratkaiseva siinä, eteneekö aloite mies- ja naisparien avio-oikeudesta eduskunnassa. Jos enemmistö lakivaliokunnan jäsenistä päättää, että asiaa ei viedä eteenpäin, aloite raukeaa vaalikauden päättyessä.

Joukko kansanedustajia aikoo julkistaa aloitteen sukupuolineutraalista avioliittolaista syys-lokakuun aikana. Ryhmään kuuluu jäseniä kokoomuksesta, SDP:stä, vasemmistoliitosta, vihreistä ja RKP:stä. Perussuomalaisten edustaja jättäytyi pois ryhmästä viime viikolla.

Sukupuolineutraalit avioliitot jätettiin pois hallitusohjelmasta kristillisdemokraattien vaatimuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.