Uusi Suomi: Ruotsinlaivoilla hinnoitellaan olutta lainvastaisesti

Ruotsinlaivoilla rikotaan alkoholin paljousalennuskieltoa, kertoo verkkolehti Uusi Suomi. Vuoden 2008 alussa voimaan tulleen lain mukaan yksittäinen juomapullo tai -tölkki ei saa olla kalliimpi kuin pakkauksessa ostettu.

Uuden Suomen mukaan esimerkiksi Viking Mariellalla yksittäinen oluttölkki maksaa 0,71 euroa. Neljän 24 tölkin olutlavan yhteislasti on tarjouksessa 54,40 euroa, jolloin yksittäisen tölkin hinta onkin vain 0,57 euroa.

- Paljousalennusta ei saa olla. Alkoholin mainontasäännökset koskevat myös risteilyaluksia, jos niiden kotisatama on Suomessa, sanoo alkoholin tuotevalvonnasta ja mainonnasta vastaavan Valviran ylitarkastaja Jan Rosenström Uuden Suomen haastattelussa.

Paljousalennuksen kiellolla on pyritty siihen, etteivät kansalaiset hamstraisi pelkästään hinnan vuoksi suuria määriä alkoholijuomia. Rosenströmin mukaan Valvira ei ole ainakaan vielä tehnyt tarkastuksia risteilyaluksille.http://www.uusisuomi.fi/raha/98344-ruotsinlaivoilla-laittoman-hintaista-olutta-%E2%80%9Dtahan-on-puututtava%E2%80%9DMitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Entinen kokoomuspoliitikko tuomittiin sakkoihin perättömästä vaarailmoituksesta – uhkasi polttaa Laura Huhtasaaren talon

Putkaan joutuminen ei miellyttänyt – saarijärveläismies uhkasi poliisia ja hänen lapsiaan

Hallitus vahvistaa: Merivoimien neljä uutta sotalaivaa rakennetaan Raumalla – hinta 1,3 miljardia euroa

Merivoimien uudet alukset rakennetaan Raumalla, taistelujärjestelmän toimittaa Saab – hankkeen hintalappu sata miljoonaa euroa kaavailtua suurempi

Kiinnostaisiko virtuaalinen vesijumppa? – Jyväskylän AaltoAlvarissa jumpataan ensi vuonna ehkä näyttöruudulta

Kaksi miestä vangittu Joensuun Noljakan henkirikoksesta – parkkipaikalla jaloitellut mies kiinnostaa poliisia

Keuruulaismiehelle ehdollista vankeutta lapsipornon hallussapidosta ja levittämisestä

Lähihoitajat marssivat ulos Kuopion yliopistollisesta sairaalasta ja aloittavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon

Kymmenien tyttöjen hyväksikäytöstä epäillylle espoolaismiehelle syytteet – mukana törkeitä rikoksia, uhrit 9–15-vuotiaita tyttöjä eri puolilta Suomea

Tunnuslukujen kohtalo hämmentää yhä pankkien asiakkaita – "Monella on tunne, että juuri kun on oppinut jotain, tulee taas uusi muutos"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.