Uusi kokoomuskasvo Satonen arvostelee downshiftaajia

Kokoomuksen eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Arto Satonen arvostelee sitä, että työstä irrottautumisesta eli downshiftaamisesta on tehty hyve.

Julkaisemassaan kirjassa Hyvinvointiyhteiskunnan pelastusoppi Satonen sanoo, että hyvätuloisten jättäytyminen pois työnteon oravanpyörästä merkitsee myös yhteiskunnan tulojen vähentymistä.

Satonen kehottaa kirjassaan myös työajan pidentämiseen ja eläkeiän nostamiseen, jotta hyvinvointiyhteiskunta voidaan säilyttää.

Viime vaalikaudella yrittäjä- ja opettajataustainen Satonen veti eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaa. Nyt samaa tehtävää hoitava Tarja Filatov (sd.) oli julkistamistilaisuudessa arvioimassa Satosen kirjaa. Myös Filatov pitää eläkeiän nostoa tulevaisuudessa välttämättömänä.

- Kyllä samaan aikaan kun ihmisten elinikä nousee, on selvää, että myös eläköitymisikää pitää nostaa ja varmaan jossakin vaiheessa virallista eläkeikääkin. Se, miten se tehdään, saa olla rauhassa työmarkkinapöydissä, ja katsotaan sen jälkeen politiikan puolella, Filatov sanoi.