Uusi ladattava yhteiskäyttöauto sai asemapaikan Kortepohjaan – "Vuokraaminen on opiskelijalle edullista"

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY ja EasyCar toivat Kortepohjaan ensimmäisen yhteiskäyttöauton. Vaikka autoasema sijoittuu ylioppilaskylään, yhteiskäyttöauto on kenen tahansa vuokrattavissa kiinteällä 12 euron tuntihinnalla.

Tällä taksalla mennään ainakin kesän yli, hinnoittelua kehitetään käyttäjäkokemusten karttuessa ja kesällä käyttöön otettavan mobiilisovelluksen myötä, kertoo jyväskyläläisen EasyCarin toimitusjohtaja Kalle Harmaala.

Yhteiskäyttöautojen ideana on korvata oman auton tai kakkosauton tarvetta. Potentiaalinen käyttäjäkunta löytyy Harmaalan mukaan noin puolen kilometrin säteeltä autoasemasta. Harmaalan yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöauto otettiin käyttöön myös tänä keväänä ja sen asemapaikka on Mattilanpellolla. Tavoitteena on lisätä kalustoa eri puolille kaupunkia alueille, jossa kiinnostus ja asukastiheys on tarpeeksi suuri. Seuraavaa autoa Harmaala on sijoittamassa näillä näkymin Lutakkoon.

 

Kortepohjassa asuvien opiskelijoiden näkökulmasta yhteiskäyttöauto on edullinen vaihtoehto satunnaisessa autontarpeessa varsinkin, jos kyytiin lähdetään kimpassa.

– Yhteiskäyttöauton vuokraaminen on opiskelijalle edullista itsekseenkin. Jos samalle kauppareissulle lähtee koko kaveriporukka, hinta putoaa pariin euroon, toteaa Kortepohjassa työskentelevä Rentukan yhteisömanageri Jenna Pigg.

Ekologisuus painaa myös JYYn ja opiskelijoiden puntarissa. EasyCarin autot ovat ladattavia hybridiautoja, joiden päästöt ovat noin viidenneksen verrattuna polttomoottoriauton päästöihin.

– Noin 50 kilometrin matkan pystyy kulkemaan pelkällä sähköllä, kertoo Harmaala, joka on Jyväskylän yliopiston opiskelija itsekin.

 

Yhteiskäyttöautoja tarjoaa Jyväskylässä tällä hetkellä kaksi muutakin toimijaa. Omago Oy:llä on Jyväskylän Kankaalla kaksi biokaasuautoa. Ainolassa vuokra-asuntoyhtiö Lumo-kodeilla on kaksi asukkaille tarkoitettua autoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .