Uusi laki astui voimaan: Osa kaupoista oli jo auki, lauantainakin muutoksia

Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen näkyi Jyväskylässä konkreettisesti jo perjantaina. Aukioloajat vapautuivat vuoden vaihtuessa.

Ensimmäisenä mahdollisuuteen tarttuivat Keski-Suomessa Siwat ja Valintatalot. Moni myymälä piti ovensa auki jo uudenvuodenpäivänä.

Muutoksia tapahtuu myös lauantaina, sillä Keskimaa pidentää huomenna lauantaina 25 S-marketin, 3 Prisman, 3 Salen sekä Sokoksen ja Mestarin Herkun sekä Marks & Spencerin aukioloaikoja. Prismat ovat lain voimaantultua auki maanantaista lauantaihin kello 7–23, sunnuntaisin kello 10–23.

K-citymarkettien aukioloajat muuttuvat maanantaina. Minimani-ketju  puolestaan laajentaa aukiolojaan pääosin helmikuun alusta lähtien, mutta Jyväskylän Minimani on avoinna jo loppiaisena.

Jyväskylän ja Äänekosken K-citymarketit ovat 4.1. lähtien avoinna maanantaista lauantaihin kello 8–21 ja sunnuntaisin kello 10–20.

K-ryhmässä kauppiaat päättävät myymälöidensä aukiolosta, joten linjaukset vaihtelevat paikkakunnittain. Myös Lidl on aiemmin kertonut tekevänsä ratkaisut paikkakuntakohtaisesti.