Uusi nettipalvelu paljastaa vanhemmille lapsen olinpaikan

Vanhemmat voivat nykyään tarkkailla lastensa olinpaikkaa netin kautta. Pari viikkoa sitten markkinoille tulleen palvelun avulla lasten kännyköiden sijaintitiedot välittyvät nettikartalle, josta vanhemmat voivat tarkastaa missä lapsi luuraa.

Palvelun tuottavan Fambit Oy:n toimitusjohtaja Pertti Kasanen vakuuttaa, että lasten olinpaikka pysyy pelkästään vanhempien tiedossa. Palvelun tuottaja hakee Googlelta karttapohjan, johon koordinaatit syötetään ja olinpaikan voi sitten tarkistaa netistä.

Kaikkien perheen jäsenten tulee suostua palvelun käyttöehtoihin, mutta alle 15-vuotiailta riittää vanhempien hyväksyntä.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio muistuttaa, että suostumusta paikkatietojen luovuttamiseen ei kannattaisi antaa, jos ei samalla ole varma, että tiedot eivät päädy kolmannelle osapuolelle.

Esimerkiksi katunäkymäpalvelun yhteydessä Google keräsi yksityisiä tietoja langattomista verkoista ja keskeytti keräyksen asian paljastuttua viime kuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.