Uusi tapa viettää välitunteja rauhoittaa oppilaita – rähinöinti vähentynyt

Koululaisten liikunnan harrastamista on alettu lisätä välitunneilla Vaajakosken yhtenäiskoulussa Jyväskylässä. Välituntiliikuntaa käy pitämässä Vaajakosken jalkapalloseura kaksi kertaa päivässä 20 minuutin ajan. FC Vaajakosken nuorisopäällikkö Liisa Liekkinen kertoo, että välituntiliikunta on vapaaehtoista ja maksutonta matalan kynnyksen pelailua, jossa erityisesti palloilulajit ovat tulleet tutuksi oppilaille.

– Käymme myös ohjaamassa vastaavanlaista toimintaa Jyskän koululla kerran päivässä. Vaajakoskella pelailemme liikuntasalissa ja Jyskässä usein ulkona. Esimerkiksi viime viikolla pelasimme Jyskän koululla 50 oppilaan kanssa ulkokentällä polttopalloa, Liekkinen kertoo.

Vaajakosken yhtenäiskoulun apulaisrehtori Jouni Aapajärvi iloitsee, että viime vuonna aloitettu välituntiliikunta on saanut suuren suosion koululaisten keskuudessa. Päivittäiset vuorot on jaettu niin, että jokaisessa ikäluokassa on mahdollisuus osallistua liikuntavälitunnille kaksi kertaa viikossa. Hän sanoo, että urheilun parissa välituntinsa viettäneet oppilaat pystyvät keskittymään paremmin seuraavilla tunneilla. Vaikutus näkyy erityisesti pojissa.

– Tämän avulla saamme lapset ja nuoret liikkumaan aiempaa enemmän, mikä on hallitusohjelmaankin kirjattu tavoite, Aapajärvi sanoo.

Uusi tapa viettää välitunteja pitää oppilaat myös loitolla rähinöistä.

– Varsinkin pienemmillä oppilailla tulee välitunneilla usein riitoja, joita on saatu liikunnan avulla vähennettyä, Liisa Liekkinen lisää.

Koululaisten välituntiliikunnasta vastaa FCV:stä Liisa Liekkisen lisäksi muun muassa Happeen hyökkääjä Juuso Heikkinen joka on itsekin käynyt koulunsa Vaajakoskella. Ei siis ihme, että puolet torstaina välituntiliikuntaan osallistuneista nuorista halusi pelata Heikkisen kanssa salibandyä. Katso KSML.tv:n videolta, millaista aamun välitunnilla oli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .