Vesitornin romahtamisesta miljoonien kustannukset

Jyväskylän Energian toimitusjohtaja Tuomo Kantola sanoo, että Kangasvuoren romahtaneen vesitornin tilalle rakennettavaa uutta vesisäiliötä ryhdytään suunnittelemaan mahdollisimman pian. Lauantaiaamuna romahtaneesta tornista jäi jäljelle vain betonijalka, joka pitää todennäköisesti purkaa.

Kantola arvioi, että korvaavan säiliön rakentaminen tulee maksamaan 2–3 miljoonaa euroa. Vuonna 1976 rakennettua vesitornia oltaisiin todennäköisesti saneerattu lähiaikoina muutenkin, Kantola sanoi.

– Täsmälleen samanlaista vesitornia ei tulla rakentamaan. Nyt on kuitenkin  liian aikaista sanoa yhtään tarkemmin uudesta vesisäiliöstä tai kustannuksista, Kantola totesi Keskisuomalaiselle lauantai-iltana.

Kantolan mukaan yhtiön johto kokoontuu maanantaina analysoimaan tapahtunutta ja päättämään jatkotoimenpiteistä niin uuden rakennettavan kuin yhtiön muidenkin rakennusten ja laitteiden osalta.

– Meillä rakennusten tarkastaminen on jatkuvaa työtä, mutta ilman muuta meidän pitää arvioida, onko yhtiön nykyinen tarkastuskäytäntöä riittävän hyvä, Kantola sanoi.

Jyväskylän Kangasvuoressa sijaitseva vesitorni romahti lauantaiaamuna kello 6:n jälkeen. Samaan aikaan romahduksen kanssa sattui runkovesiputken vuoto Suluntiellä Kangaslammen kohdalla.

Onnettomuuden ja runkovesiputken katkeamisen vuoksi Kangasvuoren ja Seppälänkankaan alueella oli vesikatkoja ja alentunutta vedenpainetta koko aamupäivän ajan. Jyväskylän Energian mukaan tilanne vaikutti noin 7 000 ihmisen veden saantiin noin kello 6–12. Asukkaille järjestettiin vedenjakelupiste Kaakkolammen uimarannan parkkialueelle.

Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .