Uusia pidätyksiä Aarnio-jutussa

Helsingin poliisin rikosylikomisario Jari Aarnioon liittyvässä tutkintakokonaisuudessa on tehty uusia pidätyksiä. Asiasta kertoi illalla tiedotteella Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto.

Virkarikoksista epäiltynä on pidätetty kolme Aarnion alaista poliisimiestä. Syyttäjänviraston mukaan epäillyt rikokset eivät liity Aarnio-tutkijoille juuri siirrettyyn tutkintakokonaisuuden ns. Putin-tietovuoto-osaan vaan jo aiemmin tutkinnassa olleisiin asioihin.

Syyttäjänviraston mukaan tutkinnasta ei tässä vaiheessa kerrota enempää.

Putin-kirjausta koskeva epäillyn tietovuodon selvittely on siirretty Aarnio-tutkijoille. Siirtoa perustellaan sillä, että jutut kytkeytyvät toisiinsa ja niissä on samoja epäiltyjä.

Aarniota epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Hän kiistää rikosepäilyt.

Aarnion alaisia on ollut muun muassa kiinni otettuna virkavelvollisuuden rikkomisen takia.

MTV3 kertoi keväällä presidentti Vladimir Putinin löytyvän poliisin epäiltyjen rekisteristä. Tutkinnassa on selvitelty, miksi nimi päätyi rekisteriin ja kuka vuoti sen julki.

Varsinaista Putin-kirjausta koskeva esitutkinta on valmistumassa. Epäiltynä on kuultu kymmenkuntaa, mutta tutkintaa johtava valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen on tehnyt esityksen tutkinnan rajoittamisesta.

Sen jälkeen jäljelle jäisi neljä epäiltyä, jotka kuuluvat keskiportaan esimiehiin keskusrikospoliisissa ja Poliisihallituksessa. Heidän epäillään rekisterin käytön valvonnan laiminlyönnistä. Kaikki ovat kiistäneet epäilyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vessariitaa rauhoitelleen miehen ravintolailta päättyi ambulanssiin Jämsässä – vamman aiheuttaneen maksettavaksi yli 21 000 euron korvaukset

Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä: "Poikkeuksellista, että mielenosoituksen järjestäjä ei noudata määräyksiä"

Viron poliisi: Silja Europalta löytyi kaksi kuollutta nuorta aikuista, ei merkkejä väkivallasta – eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

Silppua ruohonleikkurilla, haravoi tai tee oma jätesäkkikomposti – näin pääset eroon pihan peittävästä lehtipeitteestä

Kaksio tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Sarvivuoressa – palovaroitin ei hälyttänyt

Yön uutiskooste: Mielenosoituksia, Brexit-jankkausta, jalkapalloyllätys ja huonon ajokelin varoitus

Kolumni: Seikkailupuiston lopettaminen oli jyväskyläläisille lapsiperheille järkytys – nyt paikka on vielä järkyttävämpi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.