Uusien moottoripyörien kauppa ei käy entiseen malliin

Uusien moottoripyörien myynti takkuilee. Vuoden alkupuoliskolla moottoripyöriä ensirekisteröitiin 4 174, kun viime vuoden vastaavana ajanjaksona ensirekisteröintejä oli 314 enemmän.

Huippuvuosi oli 2007, jolloin rekisteröitiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 9 028 uutta moottoripyörää.

Pyöräkanta on ollut kuitenkin tasaisesti kasvussa. Yhteensä Suomessa on noin 230 000 moottoripyörää.

Asiamies Hannu Kyyhkynen Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksestä kertoo, että suurin tekijä myyntilukujen muutoksessa on vuosien 2008-2009 taantuma. Samalla ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet.

- Laman jälkeen kuluttajat ovat olleet tarkkoina. Perheissä satsataan enemmän hyötykäyttövälineisiin, kuten uuteen autoon, Kyyhkynen kertoo.

- Isoin hypetysvaihe on vähän laantunut. Moottoripyörät on jo hankittu, eikä niitä vaihdeta vuoden kahden välein, hän lisää.

Vaikka uusien pyörien myynti kangertelee, käytettyjen kauppa käy hyvin. Viime vuonna niistä oli Kyyhkysen mukaan välillä jopa pulaa. Myös käytettyjen pyörien tuonti on lisääntynyt hieman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.