Uusnatsit pahoinpitelivät kaksi miestä Sokoksella – 30 otettiin kiinni

Uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoittajat pahoinpitelivät kaksi miestä Jyväskylän Sokoksella.

Paikalle sattuneen Anssi Koskisen mukaan Sokoksen alakerran käytävälle, Alkon lähelle oli kerääntynyt joukko Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä.

– Ainakin yksi miehistä oli sama joka aiemmin kadulla jakoi Suomen Vastarintaliikkeen lehtisiä, Koskinen kertoi.

Muutama mielenosoittajista hakkasi ulkopuolista miestä. Ulko-oven edessä toinen mies makasi verisenä ja tajuttomana.

– Kuulin, kun pahoinpideltyjen miesten seurassa ollut nainen huusi kovaan ääneen, että tulkaa joku auttamaan. Menin tilanteeseen väliin ja yritin töniä pahoinpitelijöitä pois miehen kimpusta. Minulle he eivät tehneet mitään, mutta kehoittivat poistumaan Koskinen kertoo.

Yksi paikalla olleista kuvasi pahoinpitelyä läheltä. Myös vieressä olevan ulko-oven viereen oli kerääntynyt mielenosoittajia.

Poliisi saapui pian paikalle ja sumutti pahoinpitelijöitä pippurisumuttimella. Poliisi otti Jyväskylän keskustasta kiinni 30 henkilöä.

Poliisin mukaan mielenilmauksen osallistujat pahoinpitelivät sivullisia ja estivät aggressiivisesti poliisin toimintaa paikalla. Tapahtumien tutkinta on vasta alussa. Kiinniotettuja epäillään muun muassa väkivaltaisesta mellakasta ja pahoinpitelyistä.

Lauantaina Suomen Vastarintaliikkeellä oli Jyväskylässä mielenosoitus, joka eteni Kävelykadulta Kirkkopuistoon. Mielenilmaukseen osallistui noin 40 henkilöä. Kirkkopuistosta mielenosoittajien joukko siirtyi Jyväskylän keskustaan, jolloin rauhallisesti alkanut mielenilmaus kärjistyi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .