Uutissuomalainen: Bernerin mahdollista jääviyttä jouduttiin heti pohtimaan valtioneuvostossa

Ruotsalaispankin hallitukseen tähtäävän liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) mahdollinen jääviys nousi heti pohdintaan valtioneuvostossa, kertoo Uutissuomalainen.

Valtioneuvoston yleisistunnon listalla oli torstaina yhtenä kohtana sijoitusrahastolaki ja eräät siihen liittyvät lait. Berner oli läsnä yleisistunnossa.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoo Uutissuomalaiselle, että Bernerin jääviydestä oli keskusteltu apulaisoikeuskanslerin kanssa, ja Berner itse oli keskustellut asiasta myös liikenne- ja viestintäministeriössä kansliapäällikkö Harri Pursiaisen kanssa.

–  Molemmat olivat todenneet, että tässä jääviyttä ei synny, Anttikoski sanoo.

Eduskunta hyväksyi uuden sijoitusrahastolain tammikuussa, ja torstaina valtioneuvosto päätti lähettää lain presidentin vahvistettavaksi. Presidentti vahvisti lain perjantaina.

Myöskään hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää ei näe asiassa ongelmaa, sillä kyse oli eduskunnan vastauksen lähettämisestä presidentille.

Bernerin ehdokkuus SEB:n hallitustehtäviin tuli julki yllättäen tiistaina pankin yhtiökokouskutsusta.

Berner näyttää jatkavan liikenne- ja viestintäministerinä aina siihen saakka, että maahan on saatu uusi hallitus kevään vaalien jälkeen. Torstaina selvisi, että Bernerin jäsenyys ruotsalaisen SEB-pankin hallituksessa alkaisi vasta 1. kesäkuuta.

Esitys SEB:n uudesta hallituksesta käsitellään yhtiökokouksessa 26. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.