Uutissuomalainen: Huijauslaskuja tehtaillaan yhä enemmän

Huijauslaskujen muodossa tehtävien petosten määrä kasvaa Suomessa voimakkaasti, kertoo Uutissuomalainen. Erikoissuunnittelija Juha Helenius Poliisiammattikorkeakoulusta sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että kuluvana vuonna huijauslaskuja koskevat petokset ja petoksen yritykset ovat moninkertaistuneet viime vuodesta.

Heleniuksen mukaan viime vuonna huijauslaskuja koskevia rikosilmoituksia tehtiin 75, kun tänä vuonna niitä on tehty jo 288.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) keväällä tekemässä selvityksessä todetaan, että vain pieni osa huijauksista tulee poliisin tietoon, koska rikosilmoitus jää usein tekemättä.

Myös Nordean yritysyksikön riskienhallintajohtaja Sakari Wuolijoki arvioi, että ilmiö kasvaa.

– Arviomme on, että Suomessa liikkuu vuositasolla jopa kymmeniä tuhansia huijauslaskuja. Näppituntuma on, että määrä tuplaantuu vuosittain, Wuolijoki painottaa.

OP-turvallisuuspalveluiden tiimipäällikkö Aino Arvela-Kymenvirta kertoo, että huijausyritysten määrä nousee selvästi aina kesän kynnyksellä.

– Kesällä yrityksissä on enemmän sijaisia paikalla, Arvela-Kymenvirta sanoo.

Huijaus- tai valelasku tarkoittaa laskua, joka näyttää oikealta, mutta siinä todellisuudessa laskutetaan palvelusta, jota yritys tai henkilö ei ole tilannut ja joka on täysin arvoton, Uutissuomalainen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.