Uutissuomalainen: Orpo yhdistäisi kevään eduskuntavaalit ja eurovaalit

Orpo pitäisi maakuntavaalit puolestaan hallituksen linjauksen mukaisesti lokakuussa 2018.

Kokoomuksen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Petteri Orpon mukaan kevään eduskuntavaalien ja eurovaalien yhdistäminen voisi olla järkevää. Asiaa Uutissuomalaiselle kommentoinut Orpo pitäisi maakuntavaalit puolestaan hallituksen linjauksen mukaisesti lokakuussa 2018.

– Tarkka eurovaalipäivä ei ole vielä tiedossa, mutta voisi olla järkevää pitää ne samassa yhteydessä eduskuntavaalien kanssa, Orpo sanoo.

Eduskuntavaalien aikaistamisesta huhtikuulta tammikuulle Orpo ei ole kiinnostunut käymään keskustelua. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) ehdotti vastikään eduskuntavaalien aikaistamista tammikuulle 2019, jotta uusi hallitus saadaan muodostettua ja sen toiminta vauhtiin hyvissä ajoin ennen kesälomia.

Maakuntavaalien äänestysprosentin pelätään jäävän alhaiseksi, sillä Suomessa on lyhyen ajan sisällä neljät vaalit alkaen presidentinvaaleista tammikuussa 2018 europarlamenttivaaleihin kesäkuussa 2019.

Orpo myös vakuutta Uutissuomalaisen haastattelussa, ettei hallitus kaadu soteen.

– En kiistä, etteikö sotessa olisi otettu yhteen ja kovastikin. Kaikki nämä neuvottelut ovat vaatineet istumalihaksia ja hermoja, ja joillakin ne kestävät paremmin kuin toisilla. Nyt on sote vietävä maaliin ja se viedäänkin, hän sanoo.