Uutissuomalainen: Perheenyhdistämisen tulorajoihin saattaa tulla alueellisia eroja, asian selvittely alkuvaiheessa

Tällä hetkellä kahden aikuisen ja kahden lapsen perheen nettotuloraja on 2 600 euroa.

Maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa aiotaan tarkastella perheenyhdistämisen tulorajoja alueellisesti, kertoo Uutissuomalainen. Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan ohjelmassa selvitetään, voisiko tuloraja olla muualla Suomessa pienempi kuin Helsingissä.

– Ja jos olisi, miten järjestettäisiin seuranta siihen, ettei työpaikkaa tai asuinpaikkaa vaihdeta heti perheenyhdistämisen jälkeen sekä mikä aikaraja tai seurantatapa siihen pitäisi olla, Risikko sanoo.

Risikon mukaan asian selvittely on kuitenkin vielä aivan alkuvaiheessa. Maahanmuuttopoliittista ohjelmaa valmistellaan nyt syksyllä, ja sen on tarkoitus olla valmis vuoden 2018 alkupuolella.

Tällä hetkellä kahden aikuisen ja kahden lapsen perheen nettotuloraja on 2 600 euroa. Esimerkiksi neljän lapsen yksinhuoltajan on puolestaan ansaittava 2 400 euroa kuussa, jotta hän voisi tuoda lapsensa Suomeen.

Ylitarkastaja Anna Rundgren sisäministeriöstä sanoo Uutissuomalaiselle, ettei maahanmuuton ministerityöryhmä ole vielä linjannut asiaa poliittisesti.

Perheenyhdistämishakemusten määrä on kaksinkertaistunut vuodessa. Tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä jätettyjä hakemuksia on 2 145. Viime vuonna vastaavana aikana jätettiin yhteensä 1 053 hakemusta.

Perheenjäsenet voivat hakea oleskelulupia perhesiteen perusteella sitten, kun Suomessa oleva perheenjäsen on saanut luvan jäädä Suomeen. Jos pakolaisaseman saaneen perheenyhdistämishakemus tehdään kolmen kuukauden sisällä oleskeluluvan saamisesta, toimeentulovaatimusta ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.