Uutissuomalainen: Puolet suomalaisista pitää rasismia merkittävänä ongelmana

Hieman yli puolet suomalaisista pitää rasismia Suomessa merkittävänä ongelmana, selviää Uutissuomalaisen gallupista.

Vastanneista 51 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä "Rasismi on mielestäni merkittävä ongelma Suomessa". Täysin tai jokseenkin eri mieltä väittämästä oli 43 prosenttia. Kuusi prosenttia ei osannut sanoa asiasta kantaansa.

Naiset kokivat rasismin ongelmaksi selvästi miehiä useammin. Naisista vain seitsemän prosenttia oli esitetyn väittämän kanssa täysin eri mieltä, kun taas miehistä täysin eri mieltä oli noin joka viides.

18–29-vuotiaat pitivät rasismia merkittävänä ongelmana useammin kuin muut. Toisaalta yli 70-vuotiaat kokivat rasismin ongelmaksi useammin kuin keski-ikäiset.

Puoluetausta toi esiin suurimmat erot vastaajien välillä. Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista noin 80 prosenttia oli täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että rasismi on merkittävä ongelma Suomessa. Perussuomalaisia äänestäneistä kolme neljäsosaa taas oli asiasta täysin tai jokseenkin päinvastaista mieltä. SDP:tä äänestävät näkivät rasismin ongelmana useammin kuin keskustan ja kokoomuksen kannattajat.

Kyselyyn vastasi viime viikolla tuhat täysi-ikäistä suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.