Uutissuomalainen: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt SDP:n eduskuntavaaliehdokas vetosi hallinto-oikeuteen, vaatii äänten uudelleenlaskua

Itä-Suomen hallinto-oikeudessa on vireillä eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirissä täpärästi karsiutuneen Timo Suhosen (sd.) valitus, kertoo Uutissuomalainen.

Suhonen menetti edustajapaikkansa äänten tarkistuslaskennassa, kun puoluetoveri Tuula Väätäisen äänimäärä tarkentui reilut 30 ääntä Suhosen äänisaalista suuremmaksi.

Vaalipiirilautakunnan mukaan Väätäisen äänimäärä nousi tarkastuslaskennassa 40:llä, kun Suhosen tulos puolestaan laski 25 äänellä. Suurin muutos tapahtui Kuopion Särkiniemen äänestysalueella, jossa Suhonen menetti tarkastuslaskennassa 30 ääntä.

–  Suhoselle oli vaalipöytäkirjassa merkitty äänimääräksi kolme. Numero oli vedetty yli ja korjattu neloseksi. Kaupungille Suhosen äänimääräksi ilmoitettiin kuitenkin 34, Savo-Karjalan vaalipiirilautakunnan sihteeri Jarmo Toivola kertoi huhtikuussa STT:lle.

Uutissuomalaisen mukaan Suhonen vaatii vaalipiirilautakunnan päätöksen kumoamista ja äänten laskemista uudelleen. Hänen mukaansa lautakunta ei noudattanut vaadittua suurta huolellisuutta.

Viime kevään eduskuntavaaleista tehtiin hallinto-oikeuksiin kaksi valitusta. Toinen valituksista olisi kuitenkin pitänyt osoittaa eduskunnan oikeusasiamielelle tai oikeuskanslerille, ja se jätettiin tutkimatta.

Eurovaaleista valituksia ei hallinto-oikeuteen tullut Uutissuomalaisen mukaan.

Oikeuskanslerinvirasto sai eduskuntavaaleihin liittyen kaikkiaan seitsemän kantelua. Käsiteltävänä on muun muassa tapaus, jossa päihtyneeltä evättiin pääsy äänestämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palautus etenee – lakiluonnos lähti lausunnoille

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Katso kuvat: Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Irak kertoo lähettäneensä suomalaisia Isis-lapsia pois maasta – Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa asiasta

Syyttäjä: Mielentilatutkimuksen mukaan Arabianrannan murhasta syytetty oli syyntakeeton

Pete Parkkosen kaulaan ripustettiin Pihtipudas-koru – laulaja aikoo pitää kotikuntansa nimikkokorua esillä keikoilla ja juhlissa

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Risentan kookosjauhoeriä vedetään markkinoilta mahdollisten metallilastujen vuoksi

Pölyttäjillä ei mene nyt kovin hyvin – "Populaatioiden taantumisesta on selkeitä merkkejä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.