Uutissuomalainen: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt SDP:n eduskuntavaaliehdokas vetosi hallinto-oikeuteen, vaatii äänten uudelleenlaskua

Itä-Suomen hallinto-oikeudessa on vireillä eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirissä täpärästi karsiutuneen Timo Suhosen (sd.) valitus, kertoo Uutissuomalainen.

Suhonen menetti edustajapaikkansa äänten tarkistuslaskennassa, kun puoluetoveri Tuula Väätäisen äänimäärä tarkentui reilut 30 ääntä Suhosen äänisaalista suuremmaksi.

Vaalipiirilautakunnan mukaan Väätäisen äänimäärä nousi tarkastuslaskennassa 40:llä, kun Suhosen tulos puolestaan laski 25 äänellä. Suurin muutos tapahtui Kuopion Särkiniemen äänestysalueella, jossa Suhonen menetti tarkastuslaskennassa 30 ääntä.

–  Suhoselle oli vaalipöytäkirjassa merkitty äänimääräksi kolme. Numero oli vedetty yli ja korjattu neloseksi. Kaupungille Suhosen äänimääräksi ilmoitettiin kuitenkin 34, Savo-Karjalan vaalipiirilautakunnan sihteeri Jarmo Toivola kertoi huhtikuussa STT:lle.

Uutissuomalaisen mukaan Suhonen vaatii vaalipiirilautakunnan päätöksen kumoamista ja äänten laskemista uudelleen. Hänen mukaansa lautakunta ei noudattanut vaadittua suurta huolellisuutta.

Viime kevään eduskuntavaaleista tehtiin hallinto-oikeuksiin kaksi valitusta. Toinen valituksista olisi kuitenkin pitänyt osoittaa eduskunnan oikeusasiamielelle tai oikeuskanslerille, ja se jätettiin tutkimatta.

Eurovaaleista valituksia ei hallinto-oikeuteen tullut Uutissuomalaisen mukaan.

Oikeuskanslerinvirasto sai eduskuntavaaleihin liittyen kaikkiaan seitsemän kantelua. Käsiteltävänä on muun muassa tapaus, jossa päihtyneeltä evättiin pääsy äänestämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kevättulvat muuttuivat hankalasti ennustettaviksi talvitulviksi

Vesihuollon myynti houkuttaa talousvaikeuksien keskellä Ähtärissä – pienten kuntien vesihuoltolaitokset tuskin kuitenkaan kiinnostavat sijoittajia

Autot ojaan Jämsässä ja Kirrissä, kolmas driftasi "näytöstyyliin" pylvääseen Säynätsalossa – kaikkien kuljettajat livistivät paikalta

Kun viestikulta meinasi kompastua köyhän ankkurin tekareihin ja muita menestystarinoita – Osmo Kärkkäinen kirjoitti Suomen viestihiihdosta kirjan

Mitkä ihmeen vesikkelit? – Suomessa kehitetään työkaluja Alzheimerin taudin ja syöpien toteamiseen ja hoitoon: "Uskon, että edistytään"

Museoilla superlauantai Jyväskylässä: Keski-Suomen museossa ja Suomen Ilmavoimamuseossa tuhansia kävijöitä: "Kaikkia ei saatu laskettua, sillä ruuhka oli niin kova"

Jätteiden poltto savutti Suolahdessa – paikalle palokunta ja poliisi

Uutisanalyysi: Oppivelvollisuus laajenee, mutta kuka ottaa kopin opintonsa keskeyttävästä nuoresta?

Jäällä pötköttänyt kauris huolestutti ihmisiä Konnevedellä

Sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy – "Osapuolten näkemykset olivat alkumetreistä saakka todella, todella kaukana toisistaan"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.