Uutta tietoa Vaajakosken moottoritien joutsentragediasta: Silminnäkijän mukaan rakkaustarina olikin murha – kuva ei herkille!

Keskisuomalainen kertoi keskiviikkona tapauksesta, jossa joutsen jäi Vaajakosken moottoritiellä auton alle ja kuoli.

Silminnäkijät tulkitsivat, että kyseessä oli joutsenpariskunta, ja että henkiinjäänyt joutsen jäi suojelemaan menehtynyttä pariaan.

Torstaina Keskisuomalaiseen yhteyttä ottanut silminnäkijä sanoo, että tulkinta on väärä. Kaarlo Lohva osui paikalle ollessaan lenkillä koiran kanssa.

Lohvan mukaan kyseessä ei suinkaan ollut romanttinen rakkaustarina vaan murhan yritys. Hänen mielestään joutsenet kävivät kiivasta reviiritaistelua Halssilan uimarannan kohdalla.

– Murhaajajoutsen oli Halssilan uimarannan pusikossa, kun toinen joutsen yritti mennä uimarannan läpi järveen. Silloin murhaajajoutsen hyökkäsi kauhealla vauhdilla ja hakkasi toista siivillään. Se oli kauheaa rytinää, kun ne menivät moottoritien ojaan, Lohva kuvailee.

Linnut päätyivät lopulta moottoritielle taistelemaan. Lohvan mielestä toinen joutsen suorastaan työnsi toisen autotielle. Joutsen jäi lopulta auton alle ja kuoli. Lohvan mukaan auto, johon joutsen osui, jatkoi pysähtymättä matkaansa.

– Se oli kova pamaus. Mutta jos lintu ei olisi jäänyt auton alle, toinen olisi varmasti hakannut sen hengiltä, Lohva arvelee.

– Se oli niin rajua.

Lohva otti yhteyttä Keskisuomalaiseen siksi, että hän halusi oikoa julkisuudessa esiintynyttä tarinaa.

– Sen joutsenen puolesta haluan, että oikea tieto selviää. Se oli todella surkeaa. Se oli valtavan iso ja hieno lintu.

 

Tapaus sattui tiistai-iltana alkuillasta Vaajakosken moottoritiellä Halssilan uimarannan paikkeilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .