Väitös Jyväskylässä: Uusiutuvia energiamuotoja käyttöön hitaasti

Uusiutuvia energiamuotoja on Suomessa otettu hitaasti käyttöön, arvioidaan tuoreessa väitöstutkimuksessa.

Taustalla on väittelijän mukaan muun muassa se, että metsä- ja energiateollisuuden etujärjestöillä on runsaasti vaikutusvaltaa. Konsensushenkinen energiapolitiikka johtaa siihen, että suuriin muutoksiin ei helposti ryhdytä.

Esimerkiksi tuulivoiman käyttöönottopyrkimykset 1990-luvun alussa olisivat onnistuakseen vaatineet valtion voimakkaampia toimia. Hieman myöhemmin ydinvoima sai suomalaisessa energiapolitiikassa keskeisemmän roolin kuin uusiutuvat energiamuodot.

Miikka Salon väitöstutkimus tarkastetaan Jyväskylän yliopistossa ensi viikon lauantaina. Tutkimus kuuluu sosiologian alaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

"Aamulääkkeitäkään ei päässyt hakemaan" – Palokan senioritalon asukkaat odottivat aamulla epätietoisina infoa jatkosta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.