Väitteitä venäläislasten huostaanotosta oiotaan

Suomen ulkoministeriö oikoo venäläiskaksosten huostaanottoa koskevia väitteitä. Venäläiset tiedotusvälineet uutisoivat eilen, että Suomi olisi ottanut huostaan Petroskoissa asuvan äidin ja Suomessa asuvan venäläisen isän kaksoset, jotka olivat vierailulla Suomessa.

Ulkoministeriön saaman tiedon mukaan venäläiskaksosia ei ole otettu huostaan Suomessa. Myös Venäjän ulkoministeriö on oikaissut väitteet huostaanotosta, kertoo ulkoministeriön lakimies Minna-Kaisa Liukko.

Liukko vahvistaa julkisuudessa olleen tiedon, jonka mukaan Suomi on saanut Venäjältä asiaa koskevan nootin. Suomi ei ole vielä vastannut siihen.

- Venäläiskaksosten osalta meille on Petroskoin-edustustoon tullut asia vireille. Asia on tullut sekä ulkoministeriön että oikeusministeriön tietoon. Molemmat tahot vastaavat näihin tiedusteluihin. Tämä on normaalia virkatyötä, Liukko toteaa.

Liukon mukaan kyseessä on huoltoriita, jossa on ratkottavana kansainvälisiä yksityisoikeudellisia kysymyksiä. Ennen kaikkea kysymys on lasten asuinpaikan määrittämisestä ja sen mukaan määräytyvästä tuomioistuimen toimivallasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.