Väitteitä venäläislasten huostaanotosta oiotaan

Suomen ulkoministeriö oikoo venäläiskaksosten huostaanottoa koskevia väitteitä. Venäläiset tiedotusvälineet uutisoivat eilen, että Suomi olisi ottanut huostaan Petroskoissa asuvan äidin ja Suomessa asuvan venäläisen isän kaksoset, jotka olivat vierailulla Suomessa.

Ulkoministeriön saaman tiedon mukaan venäläiskaksosia ei ole otettu huostaan Suomessa. Myös Venäjän ulkoministeriö on oikaissut väitteet huostaanotosta, kertoo ulkoministeriön lakimies Minna-Kaisa Liukko.

Liukko vahvistaa julkisuudessa olleen tiedon, jonka mukaan Suomi on saanut Venäjältä asiaa koskevan nootin. Suomi ei ole vielä vastannut siihen.

- Venäläiskaksosten osalta meille on Petroskoin-edustustoon tullut asia vireille. Asia on tullut sekä ulkoministeriön että oikeusministeriön tietoon. Molemmat tahot vastaavat näihin tiedusteluihin. Tämä on normaalia virkatyötä, Liukko toteaa.

Liukon mukaan kyseessä on huoltoriita, jossa on ratkottavana kansainvälisiä yksityisoikeudellisia kysymyksiä. Ennen kaikkea kysymys on lasten asuinpaikan määrittämisestä ja sen mukaan määräytyvästä tuomioistuimen toimivallasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.